Jövő évtől kezdődően karbonsemlegesen utazhatnak a Lufthansa-csoporthoz tartozó főbb légitársaságok vállalati ügyfelei.

Elindítja környezetbarát üzleti utazási termékeit 2020-ban a Lufthansa-csoport, amelynek első lépéseként a három fő légitársaság, a Lufthansa, a Swiss és az Austrian vállalati ügyfeleinek szerződéses díjába automatikusan belefoglalják a repülőutak szén-dioxid-kibocsátásának kompenzálási díját.

Az ellentételezést színvonalas környezetvédelmi projektek támogatásával valósítják meg a svájci Myclimate nevű alapítvány segítségével. A nonprofit szervezet, amely már 2007 óta együttműködik a Lufthansával, garantálja, hogy a támogatott projekteken keresztül nem csak az üvegházhatást okozó gázok csökkenését segítik elő, hanem azok hozzájárulnak az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak megvalósításához is.

A Myclimate többek között támogatja a Nicaraguában folytatott újraerdősítési projekteket, a Dominikai Köztársaságban működő naperőműveket, valamint energiahatékony tűzhelyek elterjesztését Rudandában, Kínában, Madagaszkáron és Kenyában. 

A vállalati ügyfeleken kívül a magánszemélyek is kompenzálhatják a szén-dioxid-kibocsátást (forrás: Lufthansa)

A Lufthansa-csoport dolgozik azon, hogy külön tarifát ajánljon azon vállalati ügyfeleinek, amelyek egyénileg kompenzálják munkavállalóik céges utazásainak szén-dioxid kibocsátását. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa-csoporthoz tartozó légitársaságoknál az utasok egyénileg is kompenzálni tudják az károsanyag-kibocsátást, amit a foglaláskor tehetnek meg, a Miles & More hűségprogramban pedig akár mérföldeket is adományozhatnak a Myclimate alapítványnak.