A Farnborough-i légiszalonon a repülőgép-bérbeadással foglalkozó Hi Fly cég vezetője közölte, hogy két érdeklődő is használná azt az A380-ast, amelyet a Singapore Airlines-tól szereztek be. Egy európai és egy ázsiai légitársaság is érdeklődik iránta, hamarosan döntést hoznak, melyiknek adják, emellett további példányok beszerzésére is készülnek.

Miután bemutatta saját, egyúttal különleges festésében a Farnborough-i légiszalonon a Singapore Airlines flottájából megszerzett A380-asát, a Hi Fly repülőgép-bérbeadó cég vezetője az aero.de portál szerint a minap azt közölte, hogy két érdeklődő is használná az óriás Airbust.

Egy európai, eddig a típust nem üzemeltető nagyobb légitársasággal, illetve az A380-ast már használó egyik ázsiai fuvarozóval tárgyal a Hi Fly.

Forrás: Hi Fly

Előbbi a transzatlanti járatain vetné be az óriásgépet Paulo Mirpuri közlése szerint. Mivel „nagyobb légitársaságot” említett, néhány jöhet szóba csak, az Iberiától az Aer Linguson át (amelyek tulajdonosa, az IAG holding nyilatkozott arról, hogy el tudja képzelni az A380-ast náluk) például a skandináv SAS-ig. Utóbbi pedig szintén csak pár cég lehet.

A cégvezető azt ígérte, hamarosan döntést hoznak, mely fuvarozónak adják bérbe a gépüket személyzettel, biztosítással, karbantartási szolgáltatással, tehát wet-lease konstrukcióban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Singapore Airlines által a lízingcégnek visszaadott, MSN 6-os gyártási számú példányt az eredeti kabinberendezésével, 471 ülőhelyes konfigurációval vette át a Hi Fly. Mirpuri tájékoztatása szerint továbbiak követhetik hamarosan, köztük olyan is, amelyet mintegy 800 ülőhellyel, csak egy kisebb üzleti osztállyal rendeznek majd be.

A wet-lease specialista cég vezetője szerint meggyőződésük, hogy az A380-asban nagy potenciál rejlik, mert kiválóan alkalmas a nagy forgalmú, túlterhelt repterek közti forgalomra.

Mint arról beszámoltunk, a Singapore Airlines gyári új A380-asokkal váltja le néhány első példányát, ezekből kettő, a 3-as és 5-ös gyártási sorszámú nem talált vevőre, ezért a tulajdonos lízingcég szétbontatja őket.

Így néz ki a repülőgép fedélzete

Interiors

Közzétette: Hi Fly – 2018. július 23., hétfő