Az Accor-csoporthoz tartozó, 167 szobás Tribe a 2018-ban megnyílt Ibis Styles mellett épül fel, átadása 2025-ben várható.

Az ezúttal is a Wing fejlesztésében megvalósuló szálloda 8000 négyzetméter alapterületű lesz, a cég közlése szerint a funkcionális dizájnhotel az üzleti céllal utazóknak és a turistáknak egyaránt kiemelkedő vendégélményt nyújt majd, a minőségi szolgáltatásoknak és a bővülő konferenciakapacitásnak köszönhetően.

Az utazóknak nyújtott szolgáltatások mellett elérhető lesz egy 150 fős konferenciaterem és két tárgyaló, a legfelső, 7. emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat, itt egy skybar is lesz, amely kiemelkedő gasztronómiai élményt és kilátást nyújt majd.

Az étterem és a lounge terület összesen 140 fő, míg a terasz 60 fő befogadására lesz alkalmas.

Grafika a Tribe hotelről, amely a szürke felső résszel rendelkező épület a meglévő mellett (Forrás: WING)

„A repülőtéren és környékén rendelkezésre álló szolgáltatások, kapacitások bővítésére a növekvő utasforgalom mellett egyre nagyobb szükség van, ezért nagy örömmel fogadtuk az új hotel építésének tervét, amely a 3-as terminál projektünkbe is jól illeszkedik, és az Airport City fejlesztésünk részét képezi” – hangsúlyozta a közlemény szerint René Droese, a Budapest Airport fejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A reptérüzemeltető hosszú távú fejlesztési elképzelései nemcsak az utasterminál, hanem a hozzá kapcsolódó infrastruktúra és szolgáltatások bővítésére is kiterjednek – tette hozzá. A terveket úgy alakította ki a cég, hogy az elsőként megépült hotel szomszédságában még egy szállodaépület is helyet tudjon kapni.

A hotelbővítésre felhasználható területet a tervezett többszintes parkolóház, a központi intermodális csomópont és a további irodaházakat magában foglaló Airport City fejlesztéssel integráltan jelölték ki.

Forrás: WING

Az új szállodaépület továbbviszi az Ibis Styles karakteres homlokzati megoldásait, elegánsan összekötve a két épületet, hiszen a tervezőiroda ez esetben is az Aspectus Architect – szól a tájékoztatás.

Mint hozzáteszik, belsőépítészeti szempontból viszont a Tribe új irányt jelöl ki, eltérve az Ibis Styles meglévő, letisztult belső tereitől. A nemzetközi márkastandardot követve merészebb és lendületesebb koncepció szerint valósul meg az enteriőr, a belsőépítészetért az Ester’s Partners felel.

A szálloda kialakítása a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével zajlik, egyike lesz az első BREEAM minősítésű hoteleknek Magyarországon. A hotel szerkezetépítési munkálatait a Swietelsky Magyarország Kft. végzi, a földmunkálatok már megkezdődtek.