Az Európában és különösen Magyarországon újra bevezetett utazási korlátozások miatt a korábban vártnál kisebb kapacitással üzemel az év hátralévő részében a Wizz Air. A low-cost légitársaság tájékoztatása arra is kitér, hogy flottájának egy részét letárolhatja a téli időszakban.

Közleményt tett közzé a londoni tőzsde honlapján a Wizz Air, amelyben a cégcsoport működésével és a járatok üzemeltetésével kapcsolatos, következő időszakra várható kilátásokról ad friss tájékoztatást.

A low-cost légitársaság az Európában és különösen Magyarországon a koronavírus-járvány megfékezése érdekében újra bevezetett utazási korlátozások fényében az üzleti évének második negyedévében (július-szeptember) mintegy 60 százalékos kapacitással számol.

Ha a mobilitást korlátozó intézkedések a légitársaság hálózatával lefedett területeken fennmaradnak, a harmadik pénzügyi negyedévben (október-december) a kapacitás 60 százalék körül marad az előzetesen tervezett 80 százalék helyett.

A további kapacitáscsökkentés is a lehetőségek között van, ez maga után vonhatja, hogy a Wizz Air a flottája egy részét leállíthatja a téli menetrendi időszakban, annak érdekében, hogy óvja a készpénztartalékait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépei parkolnak a Debreceni Nemzetközi Repülőtér futópályája mellett 2020. március 22-én. A koronavírus-járvány miatt törölt, illetve ideiglenesen szünetelő járatok miatt a légitársaság kilenc gépe parkol a légikikötőben. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A vállalat a közlés szerint továbbra is az erős mérlegpozíciója és likviditási helyzete megőrzésére helyezi a hangsúlyt.

A légitársaság tájékoztatása kiemeli, hogy együttműködik az illetékes hatóságokkal, és követi azok iránymutatásait, valamint az utasok és a személyzet egészsége és biztonsága a legfontosabb a cég számára.

A Wizz Air szerint a cég ultra low-cost üzleti modellje jelentős versenyelőnyt biztosít a mostani bizonytalan környezetben. Bár a helyzet továbbra is kihívásokat tartogat, a vállalat biztos abban, hogy strukturális szempontból győztesként kerül ki a járvány miatti válságból – zárul a közlés.

Amint korábban megírtuk, a szeptember 1-től egyelőre egy hónapra bevezetett szigorú utazási korlátozások és határzár miatt a Wizz Air ebben a hónapban jelentősen csökkenti a Magyarországról közlekedő járatai számát, és több útvonalat is felfüggesztett. Szeptember 7-től viszont 12 útvonalon mindössze heti 30 járatot indít Budapestről a légitársaság, a debreceni bázis leáll, mindössze heti két járat repül Lutonból a Cívis Városba.