Eddig csak a foglalási folyamat részeként, mostantól viszont bizonyos esetekben a fedélzeti szórakoztató rendszeren keresztül is kompenzálhatják az utasok a járatuk karbonkibocsátását némi pénzzel.

A Lufthansa lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint egyelőre csak a Münchenből induló, vagy oda érkező európai járatok esetében van lehetőség erre, akkor, ha a repülőgépen van fedélzeti internetkapcsolat.

A különböző klímavédelmi projektek támogatását ugyanis a fedélzeti szórakoztató rendszeren keresztül lehet elérni akár az ülésbe épített kijelzőn, akár mobilalkalmazáson keresztül.

Fotó: Lufthansa

Az utasok vagy fenntartható forrásból származó kerozinra fizetnek be, vagy a My Climate karbonmegkötő projektjeit lehet támogatni, de akár mindkét célra lehet pénzt adományozni. A technikai hátteret a Lufthansa Innovation Hubban kifejlesztett Compensaid rendszer adja.

Az utasok látni fogják, hogy az adott járaton hányan döntöttek a támogatás mellett. A programhoz hamarosan a Swiss is csatlakozik, a zürichi légitársaság bizonyos hosszútávú járatain nyílik majd lehetőség a kibocsátás ellentételezésére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa-csoport célja, hogy 2030-ra a 2019-es szint felére csökkentse szén-dioxid-kibocsátását, 2050-re pedig az iparági vállalásokkal összhangban karbonsemlegessé váljon. Ennek érdekében folyamatosan fejleszti a flottát, hogy alacsonyabb fogyasztású és emissziójú gépekkel repülhessen, valamint egyre nagyobb mértékben vásárol fenntartható forrásból származó kerozint, amely teljes életciklusra vetítve akár 80 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelent.