A dublini központú ASL Aviation Holdings és az amerikai gyártó tíz 737-800 Boeing Converted Freighter (BCF) kötelező érvényű megrendeléséről és további tíz példány vételi jogáról írt alá megállapodást.

A mostani az ASL-csoport második megrendelése az áruszállítóvá alakított típusra, a megállapodással a vásárlási jogok teljes lehívása esetén már 40 darab 737-800BCF kerül az ír légitársaság és leányvállalatai flottájába.

A gépek megrendelése fontos lépés az ASL flottamegújítási programjában, mert az NG-sorozatú áruszállítók megbízhatóbb üzemelést, jobb teljesítményt, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és környezetterhelést nyújtanak az általuk leváltott korábbi generációjú típusokhoz képest.

Forrás: Boeing

Az ASL-hez kerülő példányokat a Boeing szerződött partnerei alakítják át áruszállítóvá, a gépek a kínai Csinanban működő STAECO és az amerikai gyártó London-Gatwick reptéren lévő üzemeiben készülnek.

A 737-800BCF 23,9 tonna áru szállítására képes maximum 3750 kilométeres hatótávolsággal, mindkét paraméter jóval felülmúlja az ASL meglévő 737 Classic áruszállítóinak teljesítményét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.