Tíz darab Airbus A350-900-as kötelező érvényű megrendeléséről állapodott meg az Air France–KLM az európai repülőgépgyártóval.

Ezzel a légitársaság A350-esekre szóló rendelésállománya 38 darabra növekedett.

Forrás: Airbus

Az Air France szeptember végén vette át első Airbus A350-900-as típusú repülőgépét a gyártótól.

A francia zászlóvivő légitársaság új generációs Airbus-szélestörzsűin összesen 324 utas repülhet. Közülük 34-en a teljesen vízszintes ággyá alakítható üzleti, 24-en a prémium turista és 266-an a turista osztályú üléseken foglalhatnak helyet.

Amint korábban megírtuk, az Air France–KLM csoport a hosszútávú flotta optimalizálási programjának részeként a KLM-nek szánt A350-eseket a francia céghez, az annak megrendelt Boeing 787-eseket pedig a holland királyi légitársasághoz irányítja majd át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A döntés értelmében a 2021-2023 közti időszakban az Air France fennmaradó 6 darab Boeing 787-9-esét a KLM veszi át, a KLM-nek szánt hét Airbus A350-es pedig a francia légitársaság üzemeltetésébe kerül, ehhez jön még hozzá a most megrendelt plusz tíz példány.

Az Air France-KLM csoport novemberben jelentette be a flottát érintő nagyszabású fejleszési és egyszerűsítési programját, a témáról bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

November végéig az Airbus 959 példányra szerzett kötelező érvényű megrendelést az A350-es típuscsalád változataiból, világszerte 51 vásárló részéről.