Szombaton megérkezett a müncheni repülőtérre a Lufthansa első olyan A380-asa, melynek bázisát Frankfurtból Bajorország fővárosába helyezte át a német légitársaság.

Az első A380-as stílusosan a München névre keresztelt példány volt, melyet szombaton köszöntöttek a Lufthansa második számú, de a frankfurti mellett (vagy rovására) egyre fontosabb szerepet betöltő németországi központi repterén.

Forrás: Lufthansa

Amint arról korábban beszámoltunk, öt Airbus A380-as repülőgépét helyezi a müncheni bázisára a Lufthansa a 2018-as nyári menetrend kezdetétől. Az óriásgépekkel Los Angelesbe, Hongkongba és Pekingbe repül a német légitársaság a bajorországi központjából a nyári időszakban. Télen az A380-as gépek új célállomásokra állnak át – Miamival, Sanghajjal és San Franciscóval kötik majd össze Münchent.

Korábban szintén megírtuk, hogy a müncheni repülőtér számos átalakítást és fejlesztést hajtott végre annak érdekében, hogy az óriásgépeket és utasaikat gond nélkül ki tudják szolgálnia kettes terminálon. A meglévő két olyan beszállítókapu mellé, amely eddig is ki tudta szolgálni az A380-asokat, még két terminál közeli állóhelyet alakítottak át három csáposra a két éve átadott szatellit terminálrészen, számos egyéb fejlesztés mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!