A dubaji légitársaság 2 milliárd dollárt (800 milliárd forintot) fordít több mint 120 repülőgépe kabinjának átalakítására, emellett minden osztályon új szolgáltatásokkal fejleszti az utazási élményt.
A cég közlése szerint a legjelentősebb beruházás a flotta kabinjainak átfogó felújítása, amely során lecserélik vagy újrakárpitozzák az üléseket, valamint új burkolatokat, padlót és egyéb belső elemeket szerelnek fel.
Az átalakítás eredményeként az Emirates 120 repülőgépén lesz elérhető a prémium turista osztály, valamint a többi osztályon is megújult terek és funkciók várják az utasokat.
Az első repülőgépet a tervek szerint novemberben viszik az Emirates Engineering Centre-be átalakításra, a tervezési munkálatok és a tesztelések már folyamatban vannak.
A repülőgépek fedélzetének megújítása mellett a légitársaság a világ egyik legjobb vendéglátás-menedzsment iskolájával, az Ecole hôtelière de Lausanne-nal kötött megállapodást vendéglátási stratégiájának kidolgozása érdekében.
Az Emirates kabinszemélyzete intenzív képzési programokon vesz részt, ahol elsajátítják a minőségi kiszolgálás minden elemét.
Az Emirates új First Class menüt kínál utasainak egyes járatain, az étlapon olyan fogásokkal, mint a serpenyőben sült lazacpisztráng moqueca-mártással és kreol rizzsel, a sült kacsamell narancsos kakukkfű-szósszal, párolt brokkolinivel és fondant burgonyával. Szeptember elsejétől pedig a business és a turista osztályokon is megújult étlapok várják az utasokat.
Mivel egyre több utasa választja a növényi alapú étrendet, az Emirates a megújult vegán menüjét is körültekintően állította össze.
Nem csak a vegánok, de mindenki, aki egészséges és ínycsiklandozó növényi alapú fogást választana, olyan kézzel készített, ínyenc ételek közül választhat, mint a serpenyőben sült ördögszekérgomba, az ízletes jackfruit biryani vagy a narancskeserűvel ízesített karalábészeletek.
A desszertek ehhez illőek: választhatunk mogyoróval, pisztáciával és aranylevéllel díszített trüffeltortát, kandírozott rózsaszirmokkal és vaníliasodóval díszített zöldszőlő tortát vagy japáncitrom-gyöngyökkel meghintett bogyósgyümölcs-kompótot.
Az Emirates First Class élménye 2022-ben magasabb szintre lép, a „dine on demand” szolgáltatásnak köszönhetően az utasok mostantól korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak kaviárt, amelyhez kísérőnek a világhírű Dom Perignon pezsgőt kínálja a légitársaság. Az Emirates az egyetlen légitársaság, amely egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően a fedélzetén szolgálhatja fel ezt a luxus pezsgőmárkát.
A First Class utasok emellett rágcsálnivalókat rendelnek maguknak, miközben az ICE fedélzeti szórakoztató-rendszer 5000 csatornáját böngészik. A snack-menü olyan ínyencségeket kínál, mint a homárszendvics, a hamburgerfalatkák, az edamame bab, de a klasszikus sózott popcorn is rendelhető.
Az utasok már a repülés előtt összeállíthatják saját ICE lejátszási listájukat, egyszerűen az Emirates mobilalkalmazáson keresztül, és előre kiválaszthatják a filmeket vagy tévéműsorokat, amelyeket mobiltelefonjukkal a beszállás pillanatában szinkronizálhatnak az ülésüknél található fedélzeti szórakoztató rendszerrel.
Az Emirates Dubajból induló járatainak utasai frissen szüretelt zöldségeket ropogtathatnak, amelyeket a Bustanica kertjeiből takarítottak be. A világ legnagyobb vertikális farmját 40 millió dolláros befektetéssel hozta létre az Emirates Flight Catering, a fedélzeti kiszolgálásra szakosodott leányvállalat.
Az Emirates további fenntartható beruházásokba is invesztál, és ahol csak lehet, helyi élelmiszer-beszállítókat és farmokat választ, hogy a legfrissebb termékeket szolgálhassa fel a fedélzeten.