Vasárnapról hétfőre virradóra a késéssel Budapestre érkező járatok számos utasa csak a reggeli órákban kapta meg feladott poggyászát, az AIRportal.hu ezzel kapcsolatos kérdéseire az illetékes földi kiszolgáló cég, a Menzies Aviation Európáért felelős ügyvezető alelnöke válaszolt.

A Menzies megfelelő létszámú és képzettségű állománnyal készült a vasárnap éjszakára menetrend szerint közlekedő érkező járatok kezelésére – emelte ki válaszában Miguel Gomez Sjunnesson.

Vasárnap éjjel számos járat késéssel közlekedett a budapesti repülőtérre az európai légiközlekedésben kiosztott résidők következményeként. Ez egy folytatólagos probléma, amit a légiközlekedés akadozása okoz.

„Számos járat 1-3 óra közötti késéssel érkezett, a normál forgalmi időn kívül, ami rendkívüli nyomás alá helyezte a munkavállalóinkat, hiszen így nyolc gép kiszolgálását kellett megoldaniuk majdnem egyidejűleg, egy rövid időintervallumon belül” – emelte ki a szakember.

Forrás: Budapest Airport

A földi személyzet helyesen döntött, hogy az érintett gépek utasainak kiszállítását kezdte meg, a csomagok kirakodása helyett – tette hozzá az ügyvezető alelnök.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kérdésünkre az ügyvezető alelnök leszögezte: az utasokat a lehetőségeikhez mérten próbálták tájékoztatni arról, hogy utólag eljuttatják hozzájuk a poggyászaikat, azonban sajnálatosan az információ több utashoz nem jutott el. Hétfőn reggel pedig az elveszett poggyászokért felelős ügyintézőknek, a légitársaságnak és a repülőtérnek is arról adott tájékoztatást a Menzies, hogy vállalja a reptéren maradt poggyászok kiszállításának költségeit – hangsúlyozta Miguel Gomez Sjunnesson.

Az AIRportal.hu kérdésére a szakember kitért arra is, hogy a Menzies a nyári csúcsidőszak előtt sikeresen feltöltötte létszámát a budapesti repülőterén, a cég nem alkalmaz Budapesten külföldi munkavállalókat, valamint ez nincs is tervben. A túlóra lehetősége is elérhető, azonban figyelembe kell venni a pihenőidőket is a műszakok között.

„Repülőtéri partnereinkkel azon dolgozunk, hogy felülvizsgáljuk folyamatainkat, és megtegyük a szükséges változtatásokat, hogy ez ne fordulhasson elő többet. Elnézést kérünk az utasoknak okozott kellemetlenségekért és a korlátozott kommunikációért. Jelenleg prioritásunk az, hogy az érintett utasok csomagjai mielőbb kiszállításra kerüljenek” – tette hozzá az ügyvezető alelnök.