Százas nagyságrendben szeretne Airbus A320neót vagy Boeing 737 MAX-ot vásárolni a Lufthansa-csoport – mondta a cég vezérigazgatója New Yorkban.

A Reuters jelentése szerint Carsten Spohr leszögezte: nem vesztették el a Boeingbe vetett bizalmukat a MAX-eket érintő probléma, illetve a típus két példányának lezuhanása miatt. Hozzátette: biztos abban, hogy a gyártó és a hatóságok képesek lesznek megoldani a felmerült problémát.

Ezt alátámasztandó közölte, hogy a neók mellett a MAX-ok vételét is fontolóra veszik, bár nem kapkodják el a döntést: a következő évben jelenthetik be, hogy melyik típust választották.

A Boeing azonban nehezített pályán van a Lufthansa-csoportnál, mivel a keskenytörzsű flotta legnagyobb részét Airbusok teszik ki, a régebbi, még Classic sorozatú 737-eseket évekkel ezelőtt kivezették.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ugyanakkor a csoport legutóbb Dreamlinerekre is adott le rendelést. A Lufthansa-csoport már a 60-as évektől használta a Boeing keskenytörzsű típusait, a 727-es mellett a 737-esek is megfordultak a flottában, aztán az Airbus (amelyben a német állam is részesedéssel bír) színre lépésével lassan kivonták ezeket a flottából. Az utolsó 300-as és 500-as 737-esek 2016-ban távoztak a német cégtől.