Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága bejelentette, hogy négy Airbus A380-as repülőgépét újra forgalomba állítja, az első példány 2023 nyarától repül majd Abu-Dzabi és London között.

Az Etihad Airways a járvány alatt vonta ki a forgalomból határozatlan időre tízpéldányos óriásgép-flottáját. A légitársaság akkori vezére aztán 2021 tavaszán közölte: nem valószínű, hogy A380-asaik visszatérnek a forgalomba.

A vállalat most a megugró kereslettel indokolja az utasok által kedvelt típus négy példányának újbóli forgalomba állítását.

Az A380-as ismételt üzembe helyezésével az Etihad tovább növeli kapacitását az Abu-Dzabi és London-Heathrow közötti nagy forgalmú és kulcsfontosságú útvonalán.

A légitársaság a lépéssel kapacitást szabadít fel, amelynek köszönhetően új célállomásokra közlekedhet, illetve meglévő útvonalain tudja majd növelni a járatok gyakoriságát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Antonoaldo Neves, az Etihad Airways nemrégiben a TAP Portugaltól átigazolt vezérigazgatója szerint az élénk kereslet tette ismét pénzügyileg életképessé az A380-asok használatát.

Az Etihad Airways kétszintes óriásgépein a „The Residence” luxuskabin mellett három osztály várja az utasokat, köztük 9 első osztályú First Apartment, 70 Business Studio és 405 Economy Smart nevű turista ülés, utóbbiak közül 80 nagyobb lábteret biztosító Economy Space férőhely.

Az első és üzleti osztály utasai számára rendelkezésre áll a The Lobby nevű társalgó és bárrész a két kabin között, bőrkanapékkal, frissítőkkel.

A légitársaság már megkezdte az eddig tárolt példányok felkészítését az újbóli repülésre, emellett pedig elindult a személyzet toborzása és képzése.

Amint korábban megírtuk, hasonló okok miatt a Thai Airways is fontolgatja az óriásgépei visszaállítását a forgalomba, a Lufthansa a napokban repülte vissza Frankfurtba az első, tárolásból kivett A380-asát, de hasonló lépésre készül az ausztrál Qantas is. Az A350-eseinek kiesése és az új gépátadások csúszása miatt a Qatar Airways is újra használja a típust. Az A380-as egyetlen kínai üzemeltetője, a China Southern Airlines viszont novemberben végleg megvált a típustól.