Az újonnan alakult olasz nemzeti légitársaság vezetője szerint a cég nagyon kívánatos, és reméli, hogy a Lufthansa is a kérői között lesz.

Alfredo Altavilla vezérigazgató erről az Aero.de szerint a Handelsblattnak adott interjújában beszélt. Mint mondta, nem tartja helyesnek, hogy az ITA Airways független maradjon, mert a három nagy légitársasági csoporthoz képest (Lufthansa, Air France-KLM, IAG) mindig is túl kicsik lennének.

A helyzet feloldását az egykor a Fiatnál dolgozó szakember abban látja, hogy az ITA Airways-t valamelyik nagy vállalat előbb-utóbb felvásárolja, és reményét fejezte ki, hogy a Lufthansa is a kérők között lesz.

Forrás: SkyTeam

A légitársasági világban tapasztalatlan Altavilla azért is szeretné ezt, mert szerinte a német cég nagyon jól tudta üzemi szinten és üzleti modellben is beolvasztani a négy nagy légitársaságot, ezért pedig nagyra tartja a korábban pilótaként is dolgozó Carsten Spohr vezérigazgatót.

Az Altavilla által nagyra becsült Lufthansát egyébként sokáig hírbe hozták, mint az Alitalia egyik lehetséges felvásárlóját, de Carsten Spohr világossá tette, hogy az akkorihoz képest csak egy karcsúsított céget vásárolna fel. Ez a feltétel azóta teljesült, mivel az ITA egyelőre fele akkora, mint elődje.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy 2023-ban már nyereséget akarnak termelni, ezt elsősorban a mesterségesen alacsonyan tartott fizetésekkel akarják elérni, amelyeket csak akkor kezdhetnek el emelni, ha a cég nem lesz veszteséges.

Mint arról beszámoltunk, az ITA Airways október 15-én indult el, miután az Alitalia egy nappal korábban leállt. A légitársaság azóta már csatlakozott is a Skyteam légiszövetséghez, amelyben az Alitalia is tag volt.