Bejelentette a Norwegian és a Ryanair, hogy véget értek a tárgyalásaik, és nem fog ráhordani az ír fapados a norvég cég hosszú távú járataira. Utóbbiakra egy közelmúltbeli megállapodás révén az Easyjet szállítja majd az utasokat. Michael O`Leary Ryanair-vezér szerint azonban nem ez az oka a tárgyalások befagyasztásának, hanem a Norwegian szerinte instabil pénzügyi helyzete.

Nem lesznek Ryanair-utasok a norvég 787-eseken (Fotó: Norwegian Air Shuttle)

Befejezték az egyeztetéseket, nem lesz Ryanair-ráhordás a Norwegian hosszú távú járataira – jelentette a Reuters hírügynökség a két cég nyilatkozata alapján.

Mint arról beszámoltunk, a norvég diszkont cég nemrég megállapodott az Easyjettel, hogy a brit fapados szállít utasokat a Norwegian számára. A norvég légitársaság most közölte, hogy örülnek az Easyjettel kötött megegyezésnek, amely mindkét légitársaság hálózatához természetes módon illeszkedik.

Mint arról beszámoltunk, a Ryanair több céggel is tárgyalni kezdett az elmúlt hónapokban, hogy az európai hálózatáról azok hosszú távú járataira ráhordhasson, az interline-megállapodások után az Air Europa tengerentúli útvonalaira már árulja a jegyet az ír fapados.

Michael O`Leary, a Ryanair vezetője azt mondta, a Norwegian pénzügyi helyzete aggasztó, és ez az oka a tárgyalások befejezésének. A norvég légitársaság visszautasította ezt az állítást, bár befektetési elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az ambiciózus bővülési stratégiája veszélyeket hordoz a bevételek és kiadások egyensúlyára nézve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

O`Leary arra a kérdésre, hogy a jövőben mégis elképzelhető-e valamilyen megállapodás a Norwegiannel, azt mondta, ezt erősen kétli. Inkább az Aer Lingus és az Air Europa az, amelyekre koncentrál most – tette hozzá.

A Ryanair-vezér beszélt arról is, hogy nincs pilótahiányuk – amelyet a hírek a járattörléseik egyik okaként azonosított –, bár a Norwegian azt közölte, hogy az elmúlt időszakban a Ryanair száznegyven pilótáját átcsábította. O`Leary közlése szerint ők pedig század vettek fel a norvégoktól.