A dubaji légitársaság átalakított Airbus A380-as és Boeing 777-es repülőgépeinek újrahasznosított anyagaiból készül az Aircrafted by Emirates limitált darabszámú kollekció, a bevételt jótékony célokra fordítják.

A kínálatban bőröndök, hátizsákok, kézitáskák, irattartók, piperetáskák, övek és cipők szerepelnek, amelyek mindegyikét az Emirates szabói tervezik és kézzel készítik a légitársaság dubaji központjában.

A felhasznált anyagok a légitársaság felújított Airbus A380-as és Boeing 777-es szélestörzsű repülőgépek belső tereiből származnak.

A táskák és kiegészítők készítéséhez például alumínium fejtámlákat, az A380-as fedélzeti lounge-aiban található kanapékról származó bőrt, a 95 százalékos gyapjú ülésszöveteket, a biztonsági öveket és a kapitányi ülés szőrméit használták fel mélytisztítást, fertőtlenítést és szükség esetén felületkezelést követően.

Forrás: Emirates

Mindegyik tárgy kézzel készül, így megrendelésre az ügyfelek személyre szabott lézergravírozást is kérhetnek néhány exkluzív, egyedi táskára, bőröndre vagy irattartóra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates retrofit-projektje során átalakított 16 repülőgépből több mint 14 ezer kilogramm anyagot sikerült újrahasznosítani.

Egy gép felújítása során nagyjából 270 kilogramm bőrt és 627 kilogramm ülésszövetet lehet visszanyerni.

A tervek szerint a kollekció 2024-ben kerül forgalomba, a teljes bevételt a légitársaság alapítványán, az Emirates Airline Foundation-ön keresztül rászoruló gyermekek kapják meg.

A táskák és kiegészítők egy része Dubai Airshow-n mutatkozott be, ahol a légitársaság nagyszámú repülőgép-megrendelést és hatalmas mennyiségű új ülés vételét is bejelentette, a teljes kollekció pedig a Emirates hivatalos webshopjában lesz elérhető.