Nem függeszti fel, de ritkábban közlekedteti Peking és Budapest közötti járatait az Air China.

A kínai állami légitársaság törölte a február 19-én, 21-én és 26-án Peking-Minszk-Budapest-Peking útvonalon közlekedő járatait. Márciusban (a nyári menetrend kezdetéig) pedig kimarad a szerdai járat, azaz csak hétfői és pénteki napokon repülnek az Air China Airbus A330-asai Budapestre.

A 2019/2020-as téli menetrendben eredetileg hetente háromszor közlekedett az Air China Budapestre, a hétfői, szerdai és pénteki napokon.

A foglalási rendszerekben jelenleg elérhető adatok szerint a 2020-as nyári menetrend kezdetétől, 2020. március 29-től a légitársaság visszaáll a heti négy járatra, amelyek hétfő, szerda, péntek és vasárnap repülnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatszám csökkentésének okáról a légitársaság és a Budapest Airport sem közölt információt, de vélhetően a döntés összefüggésben van a koronavírus-járvány miatt visszaesett foglalásokkal és a kínaiak csoportos utazásának tilalmával.

Február elején a Shanghai Airlines jelentette be, hogy február 10. és március 31. között törölte a közvetlen sanghaji járatokat, korábbi közlése szerint a Csengtu-Budapest járat február 4. és március 28, a Hszian-Budapest pedig február 6. és március 26. között nem közlekedik. A Hainan Airlines szintén a február elején hozta nyilvánosságra, hogy február 7. és március 27. között nem üzemelteti a Csungking és Budapest közötti járatot.

Az Air China esetében nem példátlan a járatszám csökkentése a gyengébb utasforgalmú, téli időszakban, a 2017. január 16. és február 15. közötti egy hónapos időszakban szintén heti háromról kettőre vette vissza a Peking és Budapest között közlekedő menetrend szerinti járatainak számát.