Jelenleg 37 ország 101 repülőtere érhető el közvetlenül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, 27 légitársaság kínálatában, eddig a járvány előtti útvonalaknak már a 80 százalékát sikerült visszaállítani, de további bejelentések várhatók.

A reptérüzemeltető lapunkhoz eljuttatott legfrissebb közleménye szerint januárban a legnépszerűbb úti célok London, Párizs, Moszkva és Dubaj voltak, míg a rugalmas beutazási szabályoknak köszönhetően egyre több a Magyarországra érkező külföldi turista is.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a LOT lengyel légitársaság újraindítja közvetlen járatait Budapest és New York között 2022 júniusától, így újra átszállás nélkül elérhető lesz az USA keleti-parti metropolisza, heti háromszor Boeing 787 Dreamlinerekkel.

Május és október között pedig újra közlekednek az Air Canada közvetlen járatai Budapest és Toronto között. A kanadai légitársaság Boeing 787-9-eseivel heti háromszor repül majd az észak-amerikai városba a nyári menetrendben, összesen 894 helyet kínálva az utasoknak hetente.

Az Easyjet manchesteri járata is újraindul március végétől, heti háromszor, illetve az olaszországi Riminibe is ismét el lehet jutni heti két Ryanair-járattal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A Wizz Air újrainduló járatai közt vannak az Abu-Dzabiba, Castellón de la Planába és Szkopjébe hetente kétszer közlekedő járatai, míg heti 4 járattal a Ukraine International légitársaság Budapest-Kijev járata is visszatér.

Heti két Wizz Air-járattal lesz elérhető a nyári menetrendben Moldova fővárosa, Chisinau (Kisinyov). A török nyaralások kedvelői számára jó hír, hogy a Sun Express heti 1 járatot indít a törökországi Izmirbe, ahová soha korábban nem volt Budapestről közvetlen járat.

A február elejéig bejelentett útvonalakon túl a Budapest Airport további újrainduló és új járatokat köszönt majd a nyári menetrendben, ezek bejelentése a következő hetekben várható – teszi hozzá a közlemény.

Amint megírtuk, erősen indult 2022 a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszaépülő utasforgalom már a 2019-es, vagyis a járvány előtti szint csaknem 60 százalékánál tart. Az idei év első hónapjában összesen 562 635 utas fordult meg a budapesti légikikötőben, amely a tavalyi év azonos időszakához képest több mint 750 százalékos növekedést jelent.

Az év első hónapjában a budapesti repülőtéren kezelt áru mennyisége elérte a 15 748 tonnát, ami – mindössze 8,2 százalékos járatszámbővülés mellett – 25,8 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.