Bejelentette az Airbus a hamburgi Aircraft Interiors Expo rendezvényen, hogy a Qantas lesz a bevezetője az A380-asok új kabinelrendezésének: megszüntetik a felső fedélzet leghátsó vészkijáratpárját, és 11 további prémium turista ülést szerelnek be.

Átalakul az ausztrál cég A380-asainak kabinja (Fotó: Qantas)

A korábban már részletezett terv, az A380plus egy eleme biztosan megvalósulni látszik.

A hamburgi Aircraft Interiors Expón bejelentette az Airbus, hogy az ausztrál légitársaság, a Qantas lesz az A380 Cabin Flex módosítás bevezetője – írja az aero.de portál.

A tavaly már több repülőszakmai eseményen beharangozott módosítások közül azonban egyelőre csak egy tűnik biztosnak.

A Qantas A380-asain deaktiválják a felső fedélzet leghátsó vészkijárat-párját, és tizenegy további prémium turista osztályú ülést szerelnek be.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A beruházás a közlés szerint egy éven belül megtérül a plusz jegyárbevételnek köszönhetően.

Az ausztrál cég 2019-ben kezdi meg az A380-asainak átalakítását. Az Airbus közlése szerint egyébként a Cabin Flex opció a már forgalomban lévő A380-asokon és a gyárból kikerülő új példányokon is elérhető lesz, a légitársaságok igényei szerint.

Egyelőre arról nem tudni, hogy a Qantas által tavaly bejelentett további A380-as kabinmódosítások – személyzeti területek és mosdók átalakítása, a business-osztály területének növelése – is szerepelnek-e még mindig a tervben. Akkor azt is közölte a cég, hogy harmincötről hatvan ülésesre bővítik a prémium turista kabinrészt, így egyelőre az sem tiszta, hogy most ezen felül lesz plusz még tizenegy szék, vagy mégsem hatvan ülésre növelik a kapacitást.

Ahogy arról sincs újabb hír, hogy mi a helyzet az Airbus által tervezett A380plus változat további elemeivel, az új, nagyobb wingletekkel, a helytakarékosabb első lépcsővel és más módosításokkal.