Hamarosan megegyezik a flottamegújítási programjának második üteméről SAS. A skandináv légitársaság és az Airbus további ötven A320neo megrendeléséről állapodhat meg nemsokára, ezekkel váltják le a Boeing 737 NG-ket. 

Egységes Airbus-flottát hoz létre a skandináv légitársaság (Fotó: AIRportal.hu)

A régebbi hajtóművekkel üzemelő A320ceo-típuscsalába tartozó repülőgépek mellett jelenleg több mint hatvan Boeing 737 NG-t is üzemeltet a SAS Scandinavian Airlines.

A légitársaság az Airbus új generációs keskenytörzsű gépcsaládjával, az A320neóval váltja le az amerikai gyártmányokat. Már tizenhat Airbus A320neót üzemeltet a cég és további tizennégyet vár még a korábbi, harminc darabos megrendelésből.

Az aero.de cikke szerint most bejelentették, hogy a korábban a hírekben szereplő újabb megrendelésről hamarosan megegyeznek az Airbusszal.

Mintegy ötven újabb A320neo érkezhet a skandináv cég flottájába, ezzel egységes flottát hoznak létre a közlésük szerint. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Arról is szólt a légitársaság, hogy a jelenlegi üzleti évben az üzemelési veszteséget a múlt évi 69 millió euróról 27 millióra sikerült csökkenteni. Mint megírtuk, a nyereségesség elérésén jó ideje dolgozik a cég.

Az írországban bejegyzett leányvállalatnak ebben további szerepet szánnak, a London-Heathrow reptéren egyébként már négy A320neót üzemeltet a részleg.

Ami a hosszú távú járatokat teljesítő szélestörzsű gépparkot illeti, az SAS nyolc A350-900-ast rendelt, az új generációs Airbusok első három példánya a 2019-2020-as üzleti évben érkezik, az öt további pedig 2020-2021-ben.