Miután az elmúlt hónapban számos repülőgépét a földön parkoltatta az Emirates, májusban és júniusban is tucatnyi áll majd a forgalomból ideiglenesen kivonva. Az ok a pilótahiány és a mérsékeltebb jegyértékesítés. 

Bejelentette a dubaji központú Emirates légitársaság, hogy áprilistól júniusig számos repülőgépe a Dubai World Central – Al-Maktúm reptéren parkol, mert ideiglenesen kivonta őket a forgalomból – írja az Airways Magazine.

Áprilisban 11 Boeing 777-es és egy A380-as pihent, májusban pedig 14 Boeing 777-es és 6 A380-as, júniusban 11 darab 777-es, valamint 3 A380-as áll majd a földön.

Az Emirates egyik Boeing 777-300ER típusú repülőgépe (Fotó: AIRportal.hu)

A légitársaság közlése szerint egyrészt a kisebb kereslet, azaz a jegyértékesítésben mutatkozó mérséklődés az oka az intézkedésnek. Az utóbbi időszak alacsonyabb olajára miatt ugyanis az öböl-menti gazdaságok kissé rosszabbul állnak jelenleg.

Ám korábban Tim Clark elnök azt is elárulta, hogy 100-150 pilóta hiányzik az állományból, amely fennakadásokat okoz a menetrendben, tehát nagyon valószínű, hogy ez is az oka a történteknek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pilótahiány miatt ugyanis a nyári csúcsszezonban is sok járatot kénytelen törölni az Emirates.

Az ideiglenesen földre parancsolt repülőgépek bár a több mint kétszáz példányt számláló flottának csak töredékét jelentik, szokatlan a dubaji légitársaságtól az ilyen lépés.

Legutóbb a reptér futópályáinak 2014-es karbantartása idején parkolta le több repülőgépét, mert a légikikötő kapacitásának lecsökkenése miatt nem lehetett a menetrendben szereplő minden járatot közlekedtetni.