Az Avianca további 20 darabbal csökkenti az Airbus A320neo típuscsaládra szóló megrendelését, a megmaradó 88 példány átvételét 2024 utánra halasztja.

Illusztráció (Forrás: Airbus)

A tavalyi év után idén ismét csökkenti megrendelésállományát az Avianca, írta a Flightglobal. A közlés szerint ez újabb lépés a kolumbiai légitársaság pénzügyi helyzetének stabilizálása felé.

A dél-amerikai cégnek így 88 fix megrendelése marad az Airbus keskenytörzsű gépcsaládjára, azonban a flotta várható összetételéről egyelőre nincs információ.

A légitársaság a megrendelés módosítása mellett az új repülőgépek átvételét is elhalasztja, az európai gyártó a tervek szerint 2025 és 2029 között évente 20 repülőgépet ad át a cégnek.

A fentiek ellenére a légitársaság lízingszerződést kötött a BOC Aviation vállalattal 12 darab A320neo bérlésére, amelyek átvétele 2023-tól várható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus-megrendelés módosításával egy időben az Avianca bejelentette, hogy „kölcsönösen előnyös megegyezést” kötött a hátralévő két Boeing 787-9-es repülőgépének átvételével kapcsolatban, azonban további részletek nem ismertek, tehát nem tudni, ez is törlést jelent-e, vagy mást.

A hírhez kapcsolódik, hogy a BOC Aviation húsz A320neo példányra adott le fix megrendelést, amelynek része a fent említett Avianca-szerződés is.