Június 15-től ismét elindul a forgalom a londoni Gatwick északi terminálján, miután több légitársaság is visszatér a repülőtérre.

A koronavírus miatt az épület április óta nem fogad és indít járatokat, június 15-től viszont minden nap reggel 6 és este 10 óra között újra üzemel a terminál.

Elsőként az Easyjet jelentette be még májusban, hogy június 15-től tervezi az újraindulást, mellette többek közt a Wizz Air, a Ryanair, a Belavia és a Vueling tér vissza ide.

Gatwick területén természetesen szigorú higiénés szabályokat kell betartaniuk az utasoknak és a személyzet tagjainak.

  • Mindenkinek kötelező a maszk viselése, ezeket a kihelyezett automatákból is meg lehet vásárolni
  • Használni kell a kézfertőtlenítő automatákat
  • Gyakran és alaposan tisztítják a különböző felületeket
  • Plexi válaszfalak lesznek a terminálokon többek közt a check-in pultoknál és a beszállókapuknál
  • Távolságot kell tartani a check-in pultoknál, a biztonsági ellenőrzésnél, a beszállókapuknál képződő sorokban, a várókban és az éttermek, bárok területén is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nemrégiben a brit kormány által bevezetett 14 napos karantén-kötelezettségről Gatwick vezérigazgatója, Stewart Wingate szerint már most érezhető a hatása a légiközlekedésben, ezért fontos, hogy ezeket vizsgálják felül rendszeresen, az országonkénti járványügyi adatok alapján.

Amint korábban megírtuk, a Virgin Atlantic és a British Airways a gatwicki bázisának megszüntetéséről döntött, a Norwegian pedig jelentős visszavonulót fújt a pénzügyi helyzete miatt, amelyet a pandémia tovább súlyosbított.

A Wizz Air korábban kifejezte érdeklődését a repülőtéren felszabaduló résidők iránt, a low-cost légitársaság akár egy második londoni bázist is felépítene a dél-londoni repülőtéren.