Visszalépett az amerikai Indigo Partners a Wow Air-ben történő részesedésvásárlástól, ezért ismét a szigetország nemzeti légitársaságával tárgyal a pénzügyi gondokkal küzdő izlandi low-cost.

Újra az Icelandair Grouppal tárgyal a Wow Air, miután az Indigo Partners ismeretlen okok miatt visszalépett az üzlettől, derült ki a két izlandi légicég külön-külön kiadott közleményéből.

A Wow Air és az Icelandair is jelezte: március 25-ig le akarják zárni a tárgyalásokat, az egyeztetések az izlandi hatóságokkal együttműködésben és a versenyjogi szabályoknak megfelelően folynak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az amerikai Indigo Partners miért lépett vissza a befektetési lehetőségtől, mert korábban arról is szó volt, hogy a vállalkozás 75 millió dollárról 90-re emeli ajánlatát a Wow Airben történő részesedésvásárlásra.

Az Indigo a Flightglobal kérdésére egyelőre nem kommentálta a hírt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Az Icelandair-csoport még tavaly novemberben jelentette be, hogy egyeztetnek a pénzügyi gondokkal küzdő fapados versenytársuk felvásárlásáról, de később a tárgyalások zátonyra futottak.

A Wow Air ezt követően kezdett megbeszéléseket a Wizz Air befektetőjeként is ismert, amerikai Indigo Partners céggel, de ezt nemsikerült befejezni a tervezett február végi határidőig, ezért a határidőt egy hónappal meghosszabbították. A hírek szerint a halasztás hátterében az Airbus A330-asok idő előtt visszamondott bérlése körüli vita húzódott meg, ugyanis a lízingcégek állítólag nagy összegű kötbért akartak bevasalni a fapadoson.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Wow Air decemberben bejelentette, hogy megfelezi flottáját. A pénzügyi nehézségekkel küzdő fapados kivonta A330-asai mellett több A321-esét is, a húszból mindössze tizenegy repülőgépe maradt, és jelezte, hogy nem veszi át a lízingelni tervezett A330neókat sem.