Folytatja nemzetközi piaci terjeszkedését az AerinX, a magyar techvállalat kevert valóság alapú repülőgép-átvizsgáló rendszerét az észt Magnetic MRO kezdi használni.

Az AerinX a napokban az MRO Europe konferencia és szakkiállításon, Amszterdamban kötött együttműködési megállapodást a globális légijármű-karbantartó vállalattal, a Magnetic MRO-val – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a magyar cég.

A tájékoztatás szerint világszerte egyre nagyobb az igény az iparágban (független karbantartó cégek, légitársaságok és az egyéb kapcsolódó szereplők részéről egyaránt) a hatékonyságot és termelékenységet növelő digitális megoldások iránt. A fejlett technológia alkalmazása ugyanis jelentős versenyelőnyt jelenthet.

A szegmens világszinten egyik kiemelkedően innovatív szereplője a magyar AerinX, amelynek első piacérett terméke a repülőgépek külső átvizsgálását támogató, kevert valóság (MR) alapú szoftveres megoldás, amely a karbantartó-mérnökök munkáját támogatva lényegesen gyorsabbá, megbízhatóbbá és pontosabbá teszi a repülőgép-karbantartási folyamatokat.

A magyar cég rendszerének segítségével a karbantartó mérnökök valós idejű információkat tudnak rávetíteni a légijármű felületére, így
az esetleges külső sérülések felmérése és regisztrációja a hagyományos módszerekhez képest jóval gyorsabban, pontosabban végezhető el, így a kapcsolódó munkafolyamatok időigénye mintegy 80 százalékkal csökkenthető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: AerinX

Több éves kutatás-fejlesztést követően az AerinX idén kezdte meg a nemzetközi piacra lépést termékével, amelyet mostanra az Európai Unióban és az Arab-öbölben is több vállalat alkalmaz már.

Az AerinX globális piaci terjeszkedésének gyorsítása érdekében nemzetközi iparági befektető részvételével tőkebevonásra készül, ennek előkészítését már megkezdte a magyar informatikai vállalkozás.

Az MRO (légijármű-karbantartó) szektor által használt szoftveres megoldások piaca a jelenlegi közel 7 milliárd dollárról (2100 milliárd forint) 8 milliárd dollárra (2400 milliárd forint) nőhet 2025-re szakértők szerint – írja a közlemény.