Nem talált fogást a Wizz Air 2018. november elsejétől bevezetett új poggyászszabályzatán az olasz bíróság, miután a fapados légitársaság bíróságon támadta meg az olasz versenyhatóság határozatát. Utóbbi még februárban a szabályzat felfüggesztésére és büntetésre kötelezte a fapados légitársaságot.

A Wizz Air korábban azt közölte, hogy nem ért egyet a versenyhatósági döntéssel, és indítványozza annak bírósági felülvizsgálatát.

Az olasz bíróság mostani döntésével a légitársaságnak adott igazat, helyben hagyta, hogy az utasok csak egy kis méretű kézipoggyászt vihessenek fel a fedélzetre díjmentesen.

A Wizz Air azt közölte, hogy az olasz bíróság (TAR) döntése a korábbi ítéletét megerősítve továbbra is lehetővé teszi a légitársaság jelenlegi poggyászszabályzatának alkalmazását.

Döntésével a bíróság érvénytelenné nyilvánította az olasz versenyhatóság (AGCM) februári határozatát, amely a poggyászszabályzat felfüggesztésére és 1 millió eurós büntetés befizetésére kötelezte a fapados légitársaságot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.