A dél-spanyolországi Morón katonai repülőtéren tesztelték az Airbus A350-1000-es típus, MSN065 gyártási számú, teljes fedélzeti berendezéssel felszerelt tesztpéldányát. A március 27 és április 5 közötti tesztek során a repülőgép által keltett zaj szintjét mérték kifinomult műszerekkel. Az elvégzett vizsgálatok részét képezik a típus tanúsításához szükséges tesztelési programnak, melynek zárását követően, várhatóan még ebben az évben kereskedelmi forgalomba állhat a típus.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

A Morón Air Force Base-en olyan berendezéseket és érzékelőket telepítettek a szakemberek, melyek a különböző üzemelési fázisokban – felszálláskor, leszálláskor és a földön elvégzett hajtóműpróbák során – mérik a repülőgép keltette külső zajszinteket.

Az Airbus közleménye szerint az első eredmények alapján az A350-1000-es nagyon csendesnek bizonyult és könnyen megfelel a hatályos hatósági elvárásoknak (EASA CS-36 és FAA Part 36).

A közlemény kiemeli, hogy az új generációs Rolls-Royce Trent XWB-97 hajtóműveknek és a legújabb aerodinamikai fejlesztéseknek köszönhetően

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

jelentősen alacsonyabb a típus zajszennyezése a határértékeknél.

Az A350-1000 háromgépes tesztflottával tejesíti az igen intenzív tesztprogramot, mely az előzetes terveknek megfelelően halad. Az ezres változat a hosszabb törzsnek köszönhetően 40 utassal többet tud szállítani a -900-as variánsnál. Erre a változatra 211 darab megrendelése van az Airbusnak 12 vásárlótól.

A háromosztályos elrendezésben 366 utas szállítására képes A350-1000 az európai gyártó eddig gyártott legnagyobb kéthajtóműves típusa. A repülőgépet a Boeing 777-300ER váltótípusának és a Boeing leendő új generációs típusa, a 777X riválisának szánják a toulouse-iak. Az A350-1000 a Boeing 777-300ER repülőgépekhez képest 25 százalékkal kedvezőbb üzemanyag fogyasztási mutatókkal dicsekedhet majd a gyártó specifikációja szerint.

Ajánló Bemutatták a Lufthansa A350-900 repülőgépét

Hatalmas hangárbuli keretében, több mint kétezer meghívott vendég előtt leplezte le és keresztelte meg legújabb repülőgépét a Lufthansa. A Münchenben megrendezett eseményen a Nürnberg nevet kapta a német légitársaság első Airbus A350-900 XWB szélestörzsű repülőgépe. Az eseményről és a repülőgépről készült képek galériánkban. Részletek…


Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének. Részletek…