Forgalomba állt a Lufthansa első olyan Airbus A321neo repülőgépe, amelyen már az Airspace by Airbus nevű kabinberendezés biztosít nagyobb kényelmet az utasok számára.

A repülőgép fogadótere megújult, barátságosabb és világosabb érzetet kelt, ahogy az utasok a fedélzetre lépnek, emellett az új generációs szélestörzsű repülőgépeken is alkalmazott, a napszakhoz és a repülés szakaszaihoz igazodó, változtatható színű és intenzitású világítás biztosít kellemesebb környezetet.

Az Airspace-kabinberendezés oldalfalain a paneleket úgy alakították ki, hogy vállmagasságban az utasoknak nagyobb hely álljon rendelkezésre, a repülőgép modernizált mellékhelyiségeit mozgáskorlátozott utasok is könnyebben használhatják.

A légitársaság közleménye kiemeli, hogy a fej feletti csomagtárolók kapacitása 40 százalékkal nagyobb,
a szabványos kabinbőröndök az oldalukra állítva is elférnek bennük, ennek köszönhetően akár 60 százalékkal több szállítható a fedélzeten.

Az Airspace by Airbus kabinberendezés újdonságairól korábban itt és itt írtunk bővebben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új repülőgép szeptember 4-én Frankfurtból Fuerteventurára repül először utasokkal a fedélzetén. A Lufthansa mellett a csoport légitársaságai közül a Swiss, a Brussels Airlines és a Eurowings is ezzel a kabinberendezéssel veszi át mostantól az A320neo-családba tartozó gépeit.

Amint korábban megírtuk, a Eurowings szeptember 1-től vette ki a legolcsóbb jegyárkategóriából a gurulós kabinbőrönd méretű kézipoggyászt.

Az Airbus bemutató videója az Airspace-kabinberendezésről