Utolsóként a három nagy amerikai hagyományos légitársaság közül a United Airlines is bevezeti a feladott poggyász nélküli, „fapados” jegykategóriát bizonyos transzatlanti járatain. Az új lehetőség június 5-től lesz elérhető, összhangban a Star Alliance-partnereinek, köztük a Lufthansa és társainak hasonló kezdeményezésével.

A United egyik Boeing 787-8 Dreamliner repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Miután tavaly a Delta és idén áprilisban az American is bejelentette, hogy több transzatlanti járatán „fapados” turista osztályú jegykategóriát vezet be, a három nagy amerikai hagyományos légitársaság közül utolsóként végül a United is elszánta magát erre.

Június 5-től érhető majd el az újdonság a flightglobal.com cikke szerint, összhangban a cég Star Alliance-partnereinek hasonló termékével.

A közelmúltban a Lufthansa-csoport, valamint a British Airways és az Iberia járatain az IAG-holding is bevezette ezt a kategóriát, ahogy az Air France is.

A United új jegytípusa feladott poggyászt nem tartalmaz, és nem lehet módosítani a foglalás után, ahogy upgrade (magasabb kategóriára, vagy osztályra váltás) sem lehetséges.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság transzatlanti „fapados” jegye ugyanakkor egy fokkal kedvezőbb feltételeket biztosít, mint a belföldi járatain kínált ugyanilyen jegytípus. Ugyanis míg utóbbinál a nagyobb méretű kézipoggyászok nem vihetők fel a fedélzetre, és a check-in előtt nem lehetséges az ülőhely kiválasztása, az Atlanti-óceán feletti utaknál ez biztosított lesz.

A United reményei szerint egymilliárd USA-dolláros többletbevételt termel majd 2020-ig a több új kezdeményezésük, ezek közé tartozik a „fapados” jegy és a prémium turista osztály bevezetése.

Emellett úgy gondolják, hogy ezekkel felvehetik a versenyt a transzatlanti piacon szintén aktív diszkont légitársaságokkal, mint amilyen a Norwegian és az izlandi WOW Air.