Címlap Címkék 4U 9525

Címke: 4U 9525

Híreink a Germanwings Airbus A320-as repülőgépének tragédiájáról

2015.03.24-én történt a Germanwings 4U 9525 járatszámmal Barcelona-ból Düsseldorfba közlekedő Airbus A320-as repülőgépének katasztrófája. A D-AIPX lajstromjelű repülőgép fedélzetén 144 utas és 6 fős személyzet tartózkodott, senki sem élte túl az eseményt.

A repülőgép Dél-Franciaországban zuhant le a francia Alpok hegyvidéki területén Alpes-de-Hautes-Provences megyében található, Barcelonnette és Digne települések közelében.

A hatóságok néhány nappal később megtalálták a szerencsétlenül járt repülőgép fedélzeti adatrögzítőit (CVR, FDR), amelyek adatai alapján és a nyomozás során kiderítették, hogy a gép pilótafülkéjében a süllyedés megkezdésétől a hegynek ütközésig egyetlen pilóta tartózkodott.

Később a vizsgálatot vezető ügyész közölte, hogy a 28 éves elsőtiszt, Andreas Lubitz szándékosan zárta ki a pilótafülkéből a repülőgép kapitányát, majd vezette a hegyoldalnak a repülőgépet. Az elsőtiszt lakásán házkutatást tartottak, kiderült, hogy lelkileg labilis volt, terápiára is járt, és olyan állapotban volt, hogy nem is ülhetett volna repülőgép pilótafülkéjébe, ezt azonban eltitkolta a munkáltatója elől.

A katasztrófa végleges vizsgálati jelentését 2016 márciusában adták ki, az eseményt követően szinte az összes európai légitársaság és az EASA is szigorította a pilóták mentális ellenőrzését, valamint megváltoztatták a fedélzeten követendő eljárásokat is, azokban az esetekben, ha az egyik pilóta repülés közben elhagyja a pilótafülkét.

Híreink, cikkeink a katasztrófáról és az azt követő vizsgálatról:

Szándékosan vezethették a földnek a China Eastern Boeing 737-esét

A repülési adatrögzítőből kinyert információk a hírek szerint arra utalnak, hogy a géppel ugyanaz történt, mint a Germanwings 9525-ös járatával: szándékosan vezették a földnek.

Közös uniós nyilvántartás készült a pilóták repülőorvosi engedélyeiről

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség védett, de az illetékeseknek elérhető dokumentumtárat hozott létre, a remények szerint ezzel megelőzhetők a Germanwings 9525-ös járatához hasonló katasztrófák.

Egypilótás üzemelést valósítana meg a Cathay Pacific és az Airbus

Elkezdte tanulmányozni a pilóták kisebb terhelését segítő eljárásokat az Airbus és a Cathay Pacific, ehhez azonban több szabályt is módosítani kéne a hatóságokkal.

Hat éve történt a Germanwings 4U 9525-ös járatának katasztrófája

Hat évvel ezelőtt, 2015. március 24-én történt a Barcelonából Düsseldorfba közlekedő Airbus A320-as katasztrófája, a fedélzeten tartózkodó 144 utas és 6 fős személyzet nem élte túl a szerencsétlenséget.

Öt éve történt a Germanwings 4U 9525-ös járatának katasztrófája

Öt évvel ezelőtt, 2015. március 24-én történt a Germanwings 4U 9525 járatszámmal, Barcelona-ból Düsseldorfba közlekedő Airbus A320-as repülőgépének katasztrófája, a fedélzeten 144 utas és 6 fős személyzet utazott, senki nem élte túl a szerencsétlenséget.

Életbe léptek az új légiközlekedési mentálhigiénés szabályok

Életbe léptek az új légiközlekedési mentálhigiénés szabályok, amelyeket még a Germanwings 9525-ös járatának katasztrófája után javasolt az unió.

Három éve történt a Germanwings-katasztrófa

Három évvel ezelőtt, 2015. március 24-én csapódott hegynek a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járatát teljesítő A320-as, senki nem élte túl a szerencsétlenséget.

Két éve történt a Germanwings-katasztrófa

Két évvel ezelőtt, 2015. március 24-én csapódott hegynek a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járatát teljesítő A320-as, senki nem élte túl a szerencsétlenséget.

Szigorítaná az alkohol- és drogteszteket az EASA

Szigorítaná a hajózókra vonatkozó alkohol- és drogteszteket az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA), egyes esetekben ad-hoc tesztelést is végeznének.

Szigorítaná a pilóták orvosi ellenőrzését az EASA

A pilóták orvosi és pszichológiai vizsgálatának szigorítására tett javaslatot szerdán az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség.

Egy éve zuhant le a Germanwings 9525-ös járata

Egy évvel ezelőtt, 2015. március 24-én zuhant le a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járatát teljesítő Airbus A320-as, senki nem élte túl a szerencsétlenséget.

4U 9525: Végleges a katasztrófa vizsgálati jelentése

A pilóták orvosi ellenőrzésének szigorítását javasolja a Germanwings tavaly történt katasztrófájáról készült vizsgálati jelentés végleges változatában.

4U 9525: Az FDR is a szándékosságot igazolja

A csütörtökön megtalált, repülési adatokat rögzítő fekete doboz adatainak első értékelése megerősíti a korábbi feltételezéseket, szándékos volt a katasztrófa.

4U 9525: Megtalálták az A320-as repülési adatrögzítőjet

Megtalálták a francia Alpokban múlt kedden lezuhant Germanwings-repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozát.

4U 9525: Cáfolták, hogy van videófelvétel a becsapódásról

Cáfolták a francia hatóságok azokat a lapértesüléseket, amelyek egy utas mobiltelefonjának memóriájában talált, az utolsó perceket rögzítő videóról szóltak.

4U 9525: Komoly összeget különítettek el a Lufthansa biztosítói

A német Lufthansa csoportnak biztosítási szolgáltatásokat nyújtó cégek konzorciuma 300 millió dollárt különített el a Germanwings-katasztrófa költségeire.

4U 9525: Óvatosan változtatna a szabályokon a magyar hatóság

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint kockázatos a légiközlekedés szabályain hirtelen, "indulatból" változtatni.

4U 9525: Még keresik a fedélzeti adatrögzítőt

Ötödik napja keresik a repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozát és folytatják az áldozatok maradványainak összegyűjtését a meredek hegyen.

4U 9525: A Lufthansa vezérigazgatójának videóüzenete

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója egy videóüzenetben mondta el gondolatait egy nappal a Germenwings A320-as tragédiája után.

4U 9525: Titkolta betegségét Andreas Lubitz

Az első tiszt pszichiátriai kezelés alatt állt és hosszabb időre betegállományba helyezték. Ezt állítólag eltitkolta a munkáltatója elől.

4U 9525: Komoly lelki betegségben szenvedett az első tiszt

A pilóta 2009-ben "súlyos depresszióban" szenvedett és pszichiátriai kezelést kapott, és azóta is "különleges és rendszeres kezelésben" részesült.

4U 9525: Az első tiszt „lelkileg labilis” volt

Németországban házkutatást tartott a rendőrség Germanwings-járat első tisztjének lakóhelyén, egy ismerőse azt nyilatkozta: "lelkileg labilis" volt.

4U 9525: Szándékosan vezette a hegynek az első tiszt az A320-ast

Megerősítve: A Germanwings járatának első tisztje szándékosan kormányozta süllyedésbe az A320-ast és szándékosan nem engedte vissza a pilótafülkébe a kapitányt.

4U 9525: Egyetlen pilóta volt az A320-as pilótafülkéjében

A Germanwings kedden hegynek csapódott A320-as gépének egyik pilótája a süllyedés megkezdése előtt elhagyta a pilótafülkét, de már nem tudott visszatérni.

4U 9525: Folytatódik a kutatás a becsapódás helyszínén

A Germanwings A320-as egyik adatrögzítőjét már megtalálták. A katasztrófa okáról egyelőre csak találgatnak a szakértők. Spekulációk helyett itt vannak a tények.
Hirdetés
Translate »