Egységesíti Airbus A320neo és A321neo repülőgépeinek felszerelését, rendszereit és fedélzeti berendezését a Lufthansa-csoport.

Fotó: AIRportal.hu

A csoporthoz tartozó összes légitársaság 2019-től érkező A320neo családba tartozó repülőgépein egységesítik a fedélzeti konyhákat, a biztonsági berendezéseket/eszközöket, a fedélzeti berendezés dizájnját, a fej feletti poggyásztárolókat, a fedélzeti elválasztó paneleket, a pilótafülkében alkalmazott rendszereket és a raktérben lévő cargo kezelő rendszereket is.

Az egységesítés első körben a Lufthansa és Swiss International Air Lines 2019-től érkező új Airbus A320neo és A321neo repülőgépeit érinti.

Később azonban az Austrian Airlines, Brussels Airlines és Eurowings légitársaságok új gépein is az egységes sztenderdeket alkalmazzák majd.

Forrás: Lufthansa

A csoport egyes légitársaságainak flottájában szolgálatot teljesítő repülőgépen alkalmazott ülések csak a színükben fognak eltérni egymástól, valamint az egyes légitársaságok arculati elemei továbbra is megjelennek a repülőgépek fedélzetén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindez lehetővé teszi, hogy a csoporton belül egységesítsék a munkafolyamatokat és a személyzetek kiképzését is, valamint szinergiákat teremt a repülőgépek beszerzésénél is.

Az egységes felszereltség lehetővé teszi azt is, hogy a csoporton belül a repülőgépeket rugalmasabban – rövid idő alatt és kevés átalakítással – mozgassák az egyes légitársaságok között, a kapacitásszükségletnek megfelelően.

A Lufthansa-csoport jelenleg 61 darab A320neo és 40 darab A321neo repülőgépre rendelkezik megrendeléssel, melyeket 2025-ig vesznek át, a Lufthansa eddig tíz példányt állított forgalomba, köztük a világ első A320neóját is.

Ajánló Kipróbáltuk a Lufthansa első A320neo repülőgépét

2016. február 12-én pénteken Hamburgban adta át ünnepélyesen az Airbus a Lufthansa az első új generációs hajtóművekkel felszerelt A320neo repülőgépét.

 

Az átadó ünnepséget követően Hamburgból Frankfurtba repültünk a vadonatúj A320neo fedélzetén. Részletek…