Újabb három darab Airbus A330-200-as szélestörzsű repülőgéppel bővíti hosszú távú fapados járatokat üzemeltető leánycégének flottáját az IAG-csoport – közölte lapunkkal az Airbus.

Forrás: IAG | © AIRportal.hu

Forrás: IAG

A LEVEL 2017. júniusában indította első kereskedelmi járatait Barcelonából Los Angeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires és Punta Cana irányába.

Az International Airlines Group (IAG) hosszú távú fapados járatokat üzemeltető leányvállalatának indulása a cégcsoport közlései szerint sikeres volt, sőt a vártnál nagyobb érdeklődés kísérte.

A LEVEL két új Airbus A330-200-as típusú, 293 turista és 21 prémium turista osztályú utas szállítására berendezett repülőgéppel kezdte meg működését.

Az Airbus közlése szerint az IAG a low-cost cég további terjeszkedéséhez is ezt a típust fogja használni, három vadonatúj Airbus A330-200-as szélestörzsű repülőgép áll majd hamarosan szolgálatba LEVEL színekben. A cég a korábbi tervek szerint Barcelona után Párizsban és Rómában is bázist nyit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A LEVEL hosszú távú járataira a holding másik spanyol fapados cége, a Vueling hordhat rá utasokat európai hálózatáról, akár Budapestről is.

Az európai repülőgépgyártó közlése szerint az A330-as típusból eddig összesen 1700 darabot rendeltek a légitársaságok és lízingcégek. A típusból több mint 1300 darab repül világszerte 110 különböző üzemeltető flottájában.