Július 15-től ismét A380-as repülőgépek közlekednek a Dubaj és London Heathrow, illetve Párizs közötti útvonalakon. A világjárvány miatt a légitársaság ideiglenesen leállította utasszállító flottáját, de fokozatosan újraindítja járatait, és az A380-as visszatérte újabb lépés a normális üzemmenet visszaállítása felé.

Méltán népszerű repülőgéptípus az A380-as az Emirates utasai körében, a légitársaság pedig örömmel jelentette be, hogy július 15-től a londoni és a párizsi útvonalán újból szolgálatba állítja őket.

A tervek szerint fokozatosan, az utasok igényei és a tapasztalatok alapján további célállomásokra is visszaállítják az A380-asokat.

A légitársaság az utasok, valamint a személyzet biztonsága érdekében átalakította a fedélzeti szolgáltatásait a korábban bevezetett egészségügyi intézkedései alapján, ügyelve arra, hogy az egyedülálló Emirates A380 utazási élmény megmaradjon.

Forrás: Emirates

Az Emirates jelenleg 40 úti célra biztosít járatokat, emellett bejelentette, hogy újraindítja járatait Dhakába (június 24-től) és Münchenbe (július 15-től) is. Dubajban pedig július 7-én szigorú egészségügyi intézkedések bevezetése mellett újraindul a nemzetközi légiforgalom, így az utazók dubaji összeköttetéssel utazhatnak a Közel-Kelet, Európa, Amerika, valamint az ázsiai–csendes-óceáni régió között, ha megfelelnek a rendeltetési ország utazási és bevándorlási feltételeinek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a foglalási rendszerek adatai szerint a korábban tervezett július 15-ről az Emirates újabb két héttel augusztus 1-re halasztotta a Dubaj és Budapest közötti járatainak újraindítását. Az útvonalon a jelenlegi elérhető menetrend szerint abban a hónapban hetente öt alkalommal lesz járat (keddi és csütörtöki napokra nem lehet foglalni), majd szeptembertől állhat vissza a napi rendszerességű üzemelés. Az Emirates változatlanul Boeing 777-300ER típusú repülőgépeivel teljesíti majd a budapesti járatokat.