Június 1-én indul a foglalás az Emirates új prémium turista osztályára, amely augusztus 1-től a Sydneybe, a Londonba, a Párizsba, decembertől pedig az új-zélandi Christchurch-be tartó, A380-as típussal teljesített járatokon utazók számára lesz elérhető.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint négyosztályos fedélzeti berendezésű Airbus A380-as repülőgépein a prémium turista osztály a főfedélzet elején kapott helyet, 56 üléssel, 2-4-2 elrendezésben (a normál 3-4-3 helyett – a szerk.). Mint megírtuk, a Boeing 777-eseken pedig 24 ilyen szék kap helyet ugyanilyen kialakításban a Business és az Economy közötti külön kabinrészben.

Az új fedélzeti osztályon a Businesshez hasonlóan fa mintázatú felületek köszönnek vissza. A krémszínű bőrülések sortávolsága 40 hüvelyk (101,6 cm), szélességük 19,5 hüvelyk (49,53 cm), és 8 hüvelykkel (20,32 cm) dönthetők, továbbá hat irányban állítható fejtámlával rendelkeznek.

Forrás: Emirates

Minden ülőhely kihajtható lábtartóval rendelkezik, valamint könnyen hozzáférhető telefontöltő-csatlakozókkal és oldalsó koktélasztallal van felszerelve.

A háttámlákban 13,3 hüvelyk (33,78 cm) átmérőjű beépített képernyő található, amely az egyik legnagyobb ebben a kategóriában, az utasok az Emirates fedélzeti szórakoztató rendszerén, az ice-on elérhető 5000 zenei, film-, TV-, hír- és egyéb csatornák kínálatát élvezhetik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Emirates

Az utasok kényelmét szolgálják a kifejezetten a prémium turista osztály számára tervezett puha, újrahasznosított műanyag palackokból készült takarók és nagyméretű párnák. A szintén környezetbarát kényelmi csomagban pedig olyan eszközök vannak, amelyek mindegyike valamilyen újrahasznosított vagy fenntartható anyagból készült.

A fedélzeten az utasokat üdvözlő itallal fogadják. Az étkezések során a szezonális alapanyagokból készült, regionális ihletésű fogásokat porcelántányérokon, vászonszalvétába csomagolt rozsdamentes acél evőeszközökkel szolgálják fel. Az itallapon prémium borok és egy pezsgő is szerepel, de az étkezések után likőr és csokoládé is kérhető.

Forrás: Emirates