Összesen 105 Boeing 777-es és Airbus A380-as repülőgépének fedélzetét újítja fel a légitársaság a közeljövőben.

A Boeing 777-eseken 2-4-2-es elrendezésben összesen 24 prémium turista ülést alakít ki a légitársaság, az A380-asokon ugyanilyen konfigurációban 56 ülés lesz elérhető az alsó fedélzet orr-részében, amint a gyárból ilyen berendezéssel érkezett példányokon.

Az Emirates tavaly vezette be a Premium Economy termékét, amely nagyon kedvező visszajelzéseket kapott az utasok részéről.

A 2022 végétől kezdődő 18 hónapos időszakban 52 Airbus A380-as és 53 Boeing 777-es fedélzetét szerelik fel a prémium turista osztályú ülésekkel.

A munkát az Emirates saját karbantartó cége végzi el Dubajban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 105 felújított fedélzetű repülőgép mellett az Emirates utolsó hat Airbus A380-as gépét már gyárilag négyosztályos fedélzeti elrendezéssel szállította és szállítja az Airbus, az utolsó példány átadása még ez év végén várható, így a légitársaság összesen 111 gépén lesz elérhető a prémium turista osztály.

Az Emirates a triplahetesek üzleti osztályának megújítását is fontolgatja, 1-2-1-es elrendezésű, vadonatúj ülésekkel, de erről egyelőre részleteket nem közölt a cég – az Airline Ratings információi szerint.

Amint korábban megírtuk, az Emirates prémium turista osztályán a sortávolság (ez nem a lábteret, hanem az előző ülés támlájától az adott ülés háttámlájáig mért távolságot jelenti) 40 hüvelyk (101,6 cm), az ülések 19,5 hüvelyk (49,53 cm) szélesek, támlájuk több mint 20 centiméterrel dönthető hátra, valamint 6 irányban állítható fejtámasszal és lábtartókkal szerelték fel őket. Az üléseknél az üzleti osztályon használt minőségi anyagok, bevonatok és színek köszönnek vissza.

Minden ülésben 13,3 hüvelykes képátlójú monitoron élvezhetik a fedélzeti szórakoztatórendszer tartalmait az utasok, és saját eszközeik töltésére szolgáló csatlakozók is rendelkezésre állnak.