Kevés esélyt lát arra Niki Lauda, hogy visszaveheti egykori légitársaságát, a Nikit. Szerinte a Lufthansa az osztrák cég szinte összes gépét átvette „brutális terve” részeként, így elvesztheti reptéri résidőit, értéktelenné válva.

A volt Forma-1-es versenyző, Niki Lauda ismét megszólalt az egykori légitársasága, a Niki ügyében. Az aero.de cikke szerint egy osztrák lapnak elmondta: kevés esélyt lát arra, hogy visszavásárolhassa a céget.

Lauda szerint a Lufthansa „brutális terve” részeként a Niki szinte összes gépe a német holdinghoz került, és a piacon lehetetlen rövid idő alatt újakat találni.

Ha nem sikerül repülőket szerezni, elvesznek a Niki résidői (Fotó: AIRportal.hu)

A vállalkozó szerint az információkat az Air Berlin felszámolóbiztosától, Frank Kebekustól szerezte: a Niki gépeinek egy részét a Lufthansa megvette, többnek átvette a lízingszerződését, és csak két-három gép maradt meg.

Emiatt pedig a légitársaság elvesztheti a reptéri le- és felszállási résidőit, ezzel értéktelenné válva. A fizetésképtelenné vált és felszámolás alatt álló Air Berlin leánycége eredetileg nem volt a csődeljárás része.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azonban nemrég, miután a Lufthansa bejelentette, hogy mégsem kell neki a Niki, ezzel elősegítve az uniós hatóságok engedélyét az Air Berlin-ügyletre, kénytelen volt az osztrák légitársaság is felszámolást kezdeményezni. Lauda pedig ismét bejelentkezett, ősz után másodszor, hogy tárgyalást kezdeményezzen a visszavásárlásról.

A korábban szintén érdeklődő német vállalkozó, Hans Rudolf Wöhrl egyetért Laudával, szerinte is a Niki flottájának nagy része már ténylegesen a Lufthansa birtokában van.

Lauda a következő napokban kíván újabb információkat szerezni, majd megtenni ajánlatát, szavai szerint a felszámolóbiztos nyilatkozatára vár, hogy visszaszerezte-e a Niki repülőgépeit.