Arról értesítette a Boeing az ügyfeleit, hogy továbbra is csúszás van a 737-esek gyártásában és így átadásában is. A törzsek és a CFM hajtóművek még mindig nem állnak elegendő mennyiségben rendelkezésre a beszállítók kapacitáshiánya miatt.

Számos, eredetileg októberre tervezett átadás csúszik novemberre és decemberre a Boeing 737-esekből az amerikai repülőgépgyár ügyfeleknek küldött értesítése szerint – írja az Airliner Watch.

A késések még mindig a törzseket gyártó és a hajtóműveket szállító alvállalkozók miatt vannak, és az év végéig nem is jut túl rajta a Boeing.

Greg Smith, a Boeing pénzügyi igazgatója közölte ezt a minap egy chicagói konferencián, hozzátéve, hogy a 737-esek átadása “farnehéz” lesz ebben az évben. Az október az átlagos ütemnél kevesebb példánnyal zár, a november-december pedig többel. A múlt hónap számait egyébként jövő héten közli majd a Boeing.

Még mindig nem sikerül tartani a gyártási rátát, ez év végére oldódhat meg a probléma (Fotó: Boeing)

A törzseket készítő Kansas állambeli Spirit Aerosystems és a hajtóműveket gyártó CFM (az amerikai GE és a francia Safran közös vállalata) kapacitásgondokkal küzd, nem bírják a Boeing által diktált tempót.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ugyanakkor más gondok is lehetnek a gyártósoron, mert a közelmúltban a vállalat bejelentette, hogy már nyugdíjazott és más üzemekből áthozott dolgozók is segítik a 737-esek összeszerelésének folyamatát.

A beszállítók problémái miatt a rentoni üzemben a nyáron tumultus alakult ki félkész 737-esekből, egy időben több mint 40 példány parkolt a területen, már komoly logisztikai nehézségeket okozva.