Az NTSB szakemberei március 3-án megtalálták a a Texas partjainál a február 23-án lezuhant Atlas Air (Amazon Prime Air) Boeing 767-300-as repülési adatrögzítőjét (FDR) is.

A balesetvizsgálók közlése szerint a szerencsétlenül járt 767-es áruszállító repülőgép adatrögzítőjét két nappal azt követően emelték ki a Trinity Bay sekély, mocsaras medréből, miután ugyanitt megtalálták a pilótafülkében zajló kommunikációt és hangokat rögzítő CVR-készüléket.

A repülés technikai paramétereit rögzítő FDR-készüléket is az NTSB washingtoni központi laborjába szállítják.

Forrás: NTSB

A közzétett fotók alapján mindkét készüléket jó állapotban sikerült megtalálnia a balesetvizsgálóknak, így várhatóan néhány napon belül rendelkezésre állnak majd a baleset okainak megfejtésében kulcsfontosságú adatok és hangfelvételek.

Mint megírtuk, az Amazon szállítócége, a Prime Air által bérelt gép Miamiból tartott Houstonba, amikor a célállomás megközelítése során, mintegy 26 mérföldre (48 kilométer) az érkezési reptértől eddig ismeretlen okokból a vízbe csapódott. A fedélzeten tartózkodó három ember életét vesztette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az adatok szerint a houstoni repülőtér megközelítése során viharcellákat próbált kikerülni a személyzet, majd a virtuális repülőgépkövető oldalak alapján a gép hirtelen veszített magasságából, és nagy függőleges sebességgel, meredek szögben csapódott be. Később ezt egy biztonsági kamera felvétele alapján az NTSB is megerősítette, hozzátéve, hogy a pilóták nem adtak le vészjelzést.