Februárban is őrlángon, jelentősen korlátozott útvonal-kínálattal üzemel a Budapest Airport.

A repülőtér üzemeltetőjének lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a légitársaságok mindössze 23 úticélra kínálnak közvetlen járatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről februárban.

Légitársaság Úticél Heti járatszám 
Aeroflot Moszkva 2
Easyjet Basel 2
Easyjet Genf 1
Egyptair Kairó 1
Egyptair Hurghada 1
Emirates Dubaj 3
Eurowings Düsseldorf 2
Finnair Helsinki 1
KLM Amszterdam 13
LOT Szöul 1
LOT Varsó 5
Lufthansa Frankfurt 10
Qatar Airways Doha 3
Ryanair Dublin, Manchester, London (STN) 5-8
Turkish Airlines Isztambul 5
WizzAir Abu-Dhabi/Dubaj, Eindhoven, London (Luton), Stockholm, Párizs 12

A járványhelyzettel összefüggésben hozott nemzetközi szabályozások függvényében a légitársaságok menetrendje változhat. A Budapest Airport arra hívta fel közlésében az utasok figyelmét, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak az adott légitársaság honlapján. A világszerte változó beutazási szabályok és a negatív koronavírus-teszthez kötött határátlépések miatt a megszokottnál több ügyintézésre lehet számítani a repülős utazás előtt. A repülőtér-üzemeltető arra kéri az utasokat, hogy a tervezettnél legalább 15-30 perccel korábban érkezzenek a repülőtérre.

December óta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírusteszt elvégzésére; a 2B Terminál földi oldalán kialakított tesztelési lehetőséget bárki igénybe veheti, és kérheti PCR (hatóságilag meghatározott áron), illetve antitest- vagy antigén-gyorsteszt elvégzését. A teszteket időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, a vizsgálathoz csupán előzetes online regisztráció szükséges. Januártól – a még gyorsabb ügyintézés érdekében – online előre utalással is fizethetnek a vizsgálatra jelentkezők, ezzel is minimalizálva a személyközi érintkezést.

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Mint megírtuk, januárban mindössze 66 ezer utas fordult meg Ferihegyen, a légiáru-szállítás azonban továbbra is szárnyal. Az immár több mint egy éve átadott BUD Cargo City tehát továbbra is jó úton halad afelé, hogy Közép-Kelet-Európa elsőszámú cargo kapujává váljon, a jövőben is erős támogatást nyújtva a nemzetgazdaság számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légiáru-kezelő komplexum második fázisának előkészítése már az idén kezdetét veszi, emellett a vállalat tovább dolgozik a Budapest Airport regionális jelentőségének erősítésén; a BUD cargo csapata nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megvalósuljon a Magyarország és Kína közötti légi selyemút.