Két üres mini tequilásüveget találtak az egyik olyan Boeing 747-8-asban, amelyet a Boeing San Antonióban lévő üzemegységében alakítanak át az USA elnökének szállítására.

Eredetileg a becsődölt orosz Transaero légitársaságnak készült, de át nem vett, és hosszú ideig tárolt két Boeing 747-8 Intercontinentalból készül az amerikai elnököt szállító, speciálisan megerősített és átalakított két VC-25B, azaz közismertebb nevén új „Air Force One”. (Ezt a hívójelet használja egyébként bármely repülőgép, ha az elnök, aki az USA hadseregének a főparancsnoka is, a fedélzeten tartózkodik.)

A Boeing San Antonióban működő üzemében végzett átalakítás közben a minap az egyik gépben mini tequilásüvegeket találtak.

Egyelőre nem tudni, hogy a két új elnöki különgép a Trump elnök által kiválasztott új festésmintát kapja-e, vagy utódja inkább a mostani gépek színeiben látná-e szívesen a VC-25B gépeket.

A The Wall Street Journal híre megjegyzi, hogy a megtalált két palack üres volt.

A Boeing belső vizsgálatot indított, mert a gyáregységbe szigorúan tilos alkoholt bevinni, továbbá az elnöki repülőgépek átalakításán csak előzetes háttérellenőrzésen átesett munkavállalók dolgozhatnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gyártó személyügyi problémaként kezeli az eseményt, amely a reakciója szerint nem függ össze azokkal a korábbi problémákkal, amikor szerszámokat, fémforgácsot, vagy a gyártás során keletkezett hulladékot hagytak a szerelők egyes repülőgépek üregeiben, a burkolatok alatt, vagy üzemanyag-tartályokban.

Az új elnöki repülőgépek átalakítása csúszásban van, és a költségek is emelkedtek, az eredeti tervek szerint 2024 végére elkészülő kétgépes programról korábban itt írtunk részletesen.