Az Airbus A340-600-asok után a koronavírus-járvány okán bezuhant kereslet miatt kivont Boeing 747-400-asokat is újra visszaállítja a forgalomba a Lufthansa.

A Jumbókból ötöt a Lufthansa már átrepült az Egyesült Államokba, ezek a Mojave-sivatagban várják a sorsukat.

Nyolc azonban még Európában van tároláson, ezek Teruelben, Hamburgban, Enschedében (Twente-repülőtér), illetve Tarbes-Lourdes-ban parkolnak.

A Lufthansa akkora forgalomnövekedésre számít a következő időszakban, hogy úgy látja, ezekre a gépekre is szüksége lehet, ezért néhányat újra forgalomba fog állítani – írja az Airliners.de.

A légitársaság szóvivője a lapnak megerősítette, hogy több évig újra repülhetnek ezek a régebbi 747-esek a Lufthansánál, de további részletek még nem ismertek, azt sem tudni, mely gépek térhetnek vissza a flottába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Lufthansa Boeing 747-400-as repülőgépe Frankfurtban. (Fotó: AIRportal.hu)

Sajtóhírek szerint az óriásgépek szeptembertől állhatnak újra forgalomba, Torontóba, Washingtonba, Bengaluruba és Delhibe repülhetnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Lufthansa a növekvő kereslet miatt az Airbus A340-600-asokat is újra aktiválja. A müncheni repülőtéren működő bázisán ideiglenesen újra forgalomba állít öt példányt, mivel a fedélzetükön négyosztályos elrendezést alakítottak ki, azaz az üzleti, prémium turista és turista osztály mellett a legmagasabb kategóriájú első osztály is az utasok rendelkezésére áll.

A négyhajtóműves Airbusok a négyosztályos fedélzetű A350-esek, a Jumbók pedig várhatóan az évtized közepén, a Boeing 777X-ek érkezésével végleg távoznak a flottából.

Fotó: AIRportal.hu