Két Airbus A350-900-as új generációs szélestörzsű repülőgéppel frissíti gépparkját a South African Airways. A két bérelt repülőgép az idei év második felében érkezik, és két kiöregedő, négyhajtóműves A340-600-ast vált a dél-afrikai légitársaság flottájában.

Még az idei év második félévében átveszi két új Airbus A350-900-as repülőgépét a South African Airways. A gépeket három évre lízingeli a csődhelyzet szélén táncoló, éppen vezérigazgató-váltáson átesett, évek óta állami segélyekkel a túlélésért küzdő cég.

A két új generációs szélestörzsű repülőgép a dél-afrikai légitársaság Johannesburg és New York JFK közötti útvonalán emeli majd a szolgáltatás színvonalát és javítja az útvonal gazdasági mutatóit, valamint a cég versenyképességét.

Az új generációs kéthajtóművesekkel a kiöregedő és nem túl gazdaságosan üzemeltethető Airbus A340-600-asaiból kettőt vált le a légitársaság, a lépés része a cég átszervezési programjának.

A légitársaság nem közölte a lízingbeadó cég nevét, azonban egyes források szerint két olyan példányról van szó, amelyet korábban a LATAM rendelt meg, de nem vett át és később a kínai Hainan-csoport lízingelte volna.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A South African Airways hosszú távú járatokat teljesítő flottájában jelenleg hat A330-200, öt A330-300, nyolc A340-300 és kilenc A340-600 típusú repülőgép teljesít szolgálatot.

Fotó: AIRportal.hu