Kereskedelmi vezérigazgató-helyettessé léptette elő Bogáts Balázst a magyar főváros légikikötőjének üzemeltetője.

A kinevezés a Liszt Ferenc reptér kereskedelmi üzletágának élére azonnali hatályú, és közvetlenül a vezérigazgatónak tartozik beszámolási kötelezettséggel – olvasható a Budapest Airport közleményében.

Bogáts Balázs felelős a repülőtér összes üzleti folyamatáért, beleértve a légitársaságokkal, kiskereskedelmi partnerekkel ápolt kapcsolatot, az értékesítési és marketingtevékenységet, az ingatlangazdálkodással kapcsolatos, valamint a földi oldali és mobilitási szolgáltatókkal folytatott együttműködést.

A szakember a kereskedelmi vezérigazgató-helyettes pozícióban Kam Jandut váltja, akit a múlt hónapban neveztek ki a repülőtér üzemeltető vállalat első számú vezetőjévé, a távozó Chris Dinsdale utódjává.

Bogáts Balázs húszéves légiközlekedési karrierjéből több mint egy évtizedet a Malév légitársaságnál töltött, először kereskedelmi vezetőként, majd a Malév Ground Handlinghez igazolt. A Budapest Airporthoz 2011-ben csatlakozott, ahol a repülőtér koncessziós menedzsere lett, és többek közt a repülési díjak, valamint az ösztönző rendszerek fejlesztése volt a feladata.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Budapest Airport

Járatfejlesztési vezetővé 2014-ben nevezték ki, feladata az új légitársaságok bevonzása és a meglévő partnerekkel való kapcsolatok erősítése volt, aztán 2017-ben a kereskedelmi tervezés vezetője lett, majd 2022-ben járatfejlesztési igazgató.

A repülőtéren eltöltött ideje alatt szerves része volt a járatfejlesztési csapatnak, tevékenységük rekordméretű növekedést eredményezett, érkezésétől 2019-ig a repülőtér forgalma megduplázódott, arra az évre 16 millió utasra növekedett. A Budapest Airport ugyanakkor lett a Routes Europe és a World Routes Marketing Awards összesített győztese.

Azóta nagy szerepet vállalt a járványt követő helyreállítási erőfeszítésekben, és előrejelzései szerint a repülőtér idén 14 millió utast fogad majd, valamint 2024-ben eléri a járvány előtti forgalmat.