Újabb ukrajnai járatokat jelentett be a Ryanair Budapestről. Az ír diszkont légitársaság a 2020-as nyári menetrendjében hetente két alkalommal repül majd Ferihegy és Harkov között.

Fotó: AIRportal.hu

Budapestről Ukrajna második legnagyobb népességű városába a Wizz Air szeptember elején jelentett be járatot, a Ryanair a mostani lépésével ezen az útvonalon is közvetlen konkurenciát állít riválisának.

A budapesti mellett másik két ukrán útvonalat is bejelentett a Ryanair, 2020 nyarán Krakkó és Herszon, valamint Varsó-Modlin és Harkov között indít járatokat.

A most bejelentett három útvonallal együtt a Ryanair már 19 új útvonalat kínál az ukrán piacon a 2020-as nyári szezonban, a cég öt repülőtéren lesz jelen az országban és összesen 43 útvonalon repül majd.

Keleten is összecsap a két diszkont

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új járatok indításánál az elmúlt időszakban nem először fordult elő, hogy a Ryanair a Wizz lépéseit követve oda indít majd járatot, ahová a magyar cég korábban meghirdette.

Fotó: AIRportal.hu

Amint korábban megírtuk, az ír low-cost légitársaság 2019. szeptember 11-én szerdán jelentette be az új Budapest és Lviv közötti járatát, egy nappal az után, hogy a rivális Wizz Air két másik mellett ugyanezen az útvonalon jelentett be hetente két alkalommal közlekedő, új járatot 2020. júniusától. A Wizz Budapest–Odessza járatnyitásról szóló tájékoztatása után a Ryanair is kihirdette saját menetrendjét az ukrán üdülővárosba.

London Southend esetében a Wizz Air és a Ryanair augusztusban szinte egyszerre jelentette be, hogy a brit főváros közeli repülőtérről járatokat indítanak, ezek kétharmada pedig egybevág: Vilnius és Bukarest mindkét ultrafapados cégnél szerepel, a magyar hátterű légitársaság ezen kívül Nagyszebent célozta még meg.

Amint arról szintén beszámoltunk, a grúz piacon is összecsap egymással a Ryanair és a Wizz Air, miután az ír légitársaság idén ősszel új járatokat indít a volt szovjet tagállam fővárosába és Kutaisziba. A grúz piacon a magyar hátterű Wizz Air már évek óta jelen van, jelenleg 41 városból kínál járatokat Kutaisziba, ahol bázist is üzemeltet.