Akár több mint ötven repülőgéppel is növelné a flottája méretét a Royal Air Maroc, amely terjeszkedéséhez ki szeretné használni a bázisa, Casablanca repterének nemrég átadott terminálbővítését.

A Oneworld légiszövetségbe meghívott, várhatóan jövőre teljes jogú taggá váló Royal Air Maroc vezérigazgatója a szervezet minapi 20. születésnapján a Flightglobalnak elmondta: jelentős bővülést terveznek a következő években.

Marokkó nemzeti légitársasága akár több mint ötven új repülőgépet is forgalomba állítana, a beszerzéshez az ajánlatkéréseket júniusban küldenék el.

Az érkező 787-esek mellé még további szélestörzsűek is érkezhetnek (Fotó: Boeing)

Abdelhamid Addou annyit elárult még, hogy hosszútávú és rövidebb távú utakra is keresnének típusokat, ezek egy része a régebbi gépek leváltását szolgálná, de főként a terjeszkedés áll a fókuszban, a járathálózat jelentős fejlesztésével.

A Royal Air Maroc jelenleg Boeing 787-esekkel fiatalítja a szélestörzsű gépparkját, a már átvett öt darab 787-8-as után nemrég érkezett egy hosszabb törzsú 787-9-es is, amelyet még három ugyanilyen követ június végéig. Emellett a keskenytörzsűeknél Boeing 737 MAX 8-asokkal frissítenek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A marokkói légicég bővülési terveit segíti, hogy amint az ATW-nek a vezérigazgató a Oneworld-rendezvényen elmondta, a bázisukként szolgáló Casablanca repterén nemrég átadták a terminálbővítést. Emellett a légikikötő üzemeltetője 2020-ban kezdené egy újabb utascsarnok kivitelezését, amelynek 2023-as átadásával a reptér kapacitása évi 30 millió utasra növekszik.