Két Airbus A321-esét alakíttatja át áruszállítóvá a Lufthansa-csoport, a repülőgépek Európán belüli útvonalakon közlekednek majd.

A légitársaság közleménye szerint az Airbus A321P2F (passenger to freigter) típusú gépeket a Lufthansa CityLine leányvállalat üzemelteti majd a Lufthansa Cargo részére.

Az első két átalakított repülőgép 2022 elején áll majd forgalomba, és a frankfurti központból a kontinensen teljesít majd áruszállító járatokat.

Forrás: Lufthansa Group

Az utasszállítóból áruszállítóvá átalakított Airbus A321-eseket nagy méretű cargo-ajtóval és a fő fedélzeten a konténerek mozgatására szolgáló rendszerrel szerelik fel. Legfeljebb 28 tonna áru szállítására lesznek képesek 3 500 kilométeres távolságra.

A légitársaság az Európán belüli légiáru-szállítás piacán tapasztalható keresletnövekedés mellett azzal indokolta a lépést, hogy évente 20 százalékos bővülést vár a következő öt évben a határokon átívelő e-kereskedelem szegmensében, és a vásárlók egyre rövidebb szállítási időket várnak el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa Cargo a két A321P2F forgalomba állításával új piacra lép be, a légitársaság eddig csak szélestörzsű, nagy hatótávú repülőgépeket üzemeltetett, flottájában jelenleg kilenc Boeing 777F és három McDonnell Douglas MD-11F típusú áruszállító teljesít szolgálatot.

Forrás: Lufthansa Group