Kezdetben két charter, majd június közepétől hetente egy, júliustól pedig heti két menetrend szerinti járatot tervez Ningpo és Budapest között a China Eastern-csoporthoz tartozó Shanghai Airlines a Boeing 787-9 Dreamlinereivel.

Járatot indít Ningpo (Ningbo Lishe nemzetközi repülőtér) és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között a China Eastern-csoporthoz tartozó Shanghai Airlines, jelentette be a légitársaság a Ningpo városában harmadszor megrendezett Kína-Közép-Európa kereskedelmi kiállításon csütörtökön.

A járatnyitás két fázisban történik, kezdésként május 29-én, majd június 5-én két közvetlen charter-járatpár repül a Jangce-delta régióban, Csöcsiang tartomány északkeleti részében lévő város és a magyar főváros között. Az első járat helyi idő szerint május 29-én 21:40-kor érkezik Budapestre és 23:55-kor indul vissza Ningpóba.

A második fázisban június 12-től már hetente egy alkalommal, hétfőnként menetrend szerinti járatként repül az útvonalon a légitársaság, júliustól pedig hetente két közvetlen járatra (hétfő és csütörtök) bővül az összeköttetés a tervek szerint.

Fotó: AIRportal.hu

A járatokat a Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépei teljesítik (fedélzetüket bemutató korábbi cikkünk képgalériával itt!), ugyanezek hetente három alkalommal repülnek már Sanghaj és Budapest között is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ningpo a negyedik kínai város, amely közvetlen járattal elérhetővé válik a magyar fővárosból. Jelenleg az Air China Peking (június 19-től) és Csungking, a Shanghai Airlines Sanghaj városaival köti össze Budapestet.

Duplájára nőhet a Kína és Magyarország közötti utas- és áruszállító járatok száma

Amint arról korábban beszámoltunk a két ország között megkötött új légügyi egyezmény értelmében az eddigi maximum 21 helyett hetente immár 42 járatpár közlekedhet Kína és Magyarország között, beleértve az utas- és áruszállító járatokat is.

A légiáru szállítás a Kínai Népköztársaság és Magyarország között közvetlen dedikált cargojáratokkal Hangcsou (magyar állam/Wizz Air), Csengtu (Sichuan Airlines), Hongkong (Ethiopian Cargo) városaiba érhető el Budapestről.

Emellett május 19-től a China Central Longhao Airlines kezdetben hetente két alkalommal repül Boeing 747-400F repülőgépeivel Csengcsou és Budapest között, az Universal Translink Airlines (UTA) járatát teljesítve. Ezt a járatot korábban a magyar A330F, majd rövid ideig a Galistair Malta Airbus A330-343(P2F) gépe repülte.

A Liszt Ferenc repülőtéren egyébként éppen e héten ünnepelték meg, hogy szerkezetkész lett a Cargo City handling épület 6500 négyzetméteres bővítése, amelynek köszönhetően a légikikötő légiáru-kezelési kapacitása évi 200 ezer tonnáról 300 ezerre bővül. A Budapest Airport cargo-stratégiájáról korábbi interjúnkban részletesen is írtunk.