A Lufthansa és az Austrian után a holdinghoz tartozó Swiss is bevezeti a prémium turista osztályt, amely cég bejelentése szerint 2021-től jelenik meg a hosszú távú járatokat teljesítő szélestörzsű repülőgépein. 

Hosszas elemzés után döntött a svájci zászlóvivő légitársaság: a Lufthansa-csoporthoz tartozó Swiss is bevezeti 2021-től a prémium turista osztályt a hosszú távú járatain – jelentette be a cég csütörtökön az Aerotelegraph szerint.

Elsőként a Swiss Boeing 777-300ER típusú gépein jelenik majd meg a prémium turista osztály, 24 üléssel, a szokásos 2-4-2 elrendezésben.

A 777-esek után a flotta többi szélestörzsűje is megkapja az új kabinrészt (Forrás: Swiss)

Természetesen szélesebb ülések és nagyobb lábtér is jellemzi majd ezt a kabinrészt, amelyet az üzleti osztály mögött, a normál turista részleg rovására alakítanak majd ki.

A tájékoztatás szerint az új tervezésű ülések hátsó része kagylószerű kiképzéssel rendelkezik majd, így nem lesz zavaró, ha az előttünk ülő hátradönti a támlát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég azt is közölte, hogy azért határoztak végül a prémium turista osztály bevezetése mellett, mert látták, milyen sikeres ez a kabinrész a holding másik két hagyományos cége, a Lufthansa és az Austrian szélestörzsű gépein

A közlés szerint ezt az üléstípust vezeti majd be a Lufthansa is az érkező Boeing 777-9-esein.

Forrás: Swiss

Később egyébként a Swiss teljes szélestörzsű flottája megkapja majd az új kabinrészt. Egyelőre arról nem tudni, pontosan mikor mennek nyugdíjba a svájciak négyhajtóműves, 15 éves Airbus A340-300-asai, és hogy a Lufthansa-holding minapi megrendeléséből kap-e majd a svájci cég Boeing 787-est vagy A350-est. Bár a közölt látványtervek szerint a Dreamliner Swiss-festésben is látható, ami legalábbis sokatmondó.

Az A340-esek teljes kabinját mindeközben sorban felújítja a Swiss, tehát vélhetően pár évig még számol velük. Nemrég teljesítette első járatát a legelső átépített példány, amelyet a négy másik is követ az idén nyárig – írja az Aerotelegraph másik cikke. Az új ülések, mosdók, konyhák mellett internetelérést is kialakítottak a gépeken, de még a világítást is átszerelték.