Budapestre érkezett a Lufthansa Airbus A350-ese, a D-AIXC lajstromú gép alacsony áthúzást követően landolt a ferihegyi repülőtéren.

A magyar piacon legnagyobb hagyományokkal rendelkező külföldi légitársaság a világ legmodernebb szélestörzsű gépével ünnepli magyarországi üzemének ötvenedik évfordulóját. A gép Münchenből érkezett Budapestre, és egy látványos alacsony áthúzást követően landolt a 13R jelű futópályán.

A földön a szokásoknak megfelelően vízsugaras köszöntésben részesítették a gépet, amely utána begurult az 1-es terminál elé.

A Lufthansa Airbus A350-ese Budpesten. (Fotó: AIRportal.hu)

Az ünnepélyes sajtótájékoztatón Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi vezetője elmondta, 1967-ben egy Kiel nevű Boeing 727-essel kezdték az üzemet, az első évben 9 ezer utast szállítottak. Mára a legnagyobb hagyományos légitársaság lettek Magyarországon 1,6 milliós éves utasforgalommal. Megjegyezte: az idei év első félévében 10 százalékkal nőtt utasaik száma az előző évhez viszonyítva.

Kam Jandu, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója felidézte, hogy a Lufthansa korábban is megtisztelte  Budapestet rendkívüli gépekkel: 2011-ben az Airbus A380-assal látogattak a magyar fővárosba. Ez is azt mutatja, hogy a Lufthansa elkötelezett a magyar piac felé – tette hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter azt hangsúlyozta, hogy a Lufthansa sikeres légitársaság lett, mert megvan benne a profizmus, az elköteleződés és megbízható.

Az A350-est az ünnepség után átvontatják a Lufthansa Technik hangárja elé, és kora este visszarepül Münchenbe.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Lufthansa különleges géppel repült Budapestre, 2011-ben az Airbus A380-ast hozták el Ferihegyre, de a Lufthansa jóvoltából járt először Boeing 747-es is Budapesten.

A Lufthansa színeiben jelenleg öt A350-es repül, a gépekkel Bostonba, Mumbai-ba és Hongkongba lehet eljutni. A fedélzeten 298 utas foglalhat helyet, első osztály nincs, business osztályon 48, premium economy-n 21, economy-n pedig 224 szék áll rendelkezésre.

Alacsony áthúzás a Liszt Ferenc nemzetközi Repülőtér 13R futópályája felett a Lufthansa D-AIXC lajstromjelű Airbus A350-900-as repülőgépével. A fedélzeten készült élő, mobilos videó rögzített változata: