További munkát igényel a Boeing 737 MAX típus repülésirányító szoftverének módosítása, így még akár több hetet is igénybe vehet, mire az új változat a hatóságok elé kerül jóváhagyásra.

Közleményt adott ki az amerikai légügyi hatóság a 737 MAX típus repülésirányító szoftverének frissítésével kapcsolatban: az FAA szerint a folyamatban lévő ellenőrzések eredménye alapján a Boeingnek több időre lesz szüksége a módosítások elvégzéséhez.

Az FAA közleménye szerint a következő hetekben kerülhet csak a hatóság elé végső jóváhagyásra az új szoftver, az ATW iparági információi szerint
még akár 4-6 hétre is szüksége lehet a Boeingnek, hogy elvégezze a módosításokat.

A Boeing március végén közölt részleteket a tervezett változtatásokról, amelyek leginkább az új átesésvédelmi (MCAS) rendszert és a kapcsolódó dokumentációkat érintik.

Forrás: Boeing

Az FAA ezt követően szigorú ellenőrzésnek veti alá a módosított szoftvert. Az amerikai hatóság a szűkszavú közlésen túl nem fűzött kommentárt az ügyhöz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing szerint a gyártó az FAA mellett más országok hatóságaival is együttműködik az új szoftver kifejlesztése és az oktatási anyagok elkészítése, valamint ezek engedélyeztetési eljárásai során.

Mint ismert, a Boeing 737 MAX-okat március 13-án parancsolták földre globálisan, néhány nappal az új generációs keskenytörzsű típus második katasztrófáját követően.