Megállapodott a Lufthansa-csoport és az airberlin, a döntés értelmében 81 gép és 3 ezer ember kerül át a csődhelyzetben lévő cégtől a Lufthansa-csoporthoz. A dokumentumokat ma délben írják alá.

Német lapértesülések szerint a Lufthansa 200 millió eurót fizet ezért az airberlinnek. A csődvédelemben működő társaság legnagyobb része ezzel a Lufthansa-csoporthoz kerül, amely további 1,5 milliárd eurós beruházást hajt végre.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója korábban azt mondta, az uniós versenyjogi hivataloknak akár három hónapra is szükségük lehet, hogy jogerős határozatot hozzanak az ügyben.

Ugyanebben az interjúben Spohr elismerte, hogy már régóta azon dolgoztak, hogy valahogy megszerezzék az airberlint, amelynek összeomlása magas költségei és hitelállománya miatt várható volt.

Eközben viszont az airberlin már október 28-án leáll.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Arról egyelőre nincsenek pontos információk, hogy a járatokkal mi lesz azon túl, hogy az Eurowings üzemelteti majd őket. Kérdés, hogy mennyit.

Ennek megfelelően a Budapest és Berlin-Tegel közötti járatot is az Eurowings fogja üzemeltetni. Adatbázisok szerint január 15-től közlekednek majd a gépek, hetente 9-10 járat indítása várható.

Az airberlin délutáni, lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, a Lufthansa-csoport 210 millió eurót fizet egyes vagyonelemekért, amelyeknek része a Niki és a regionális járatokat teljesítő LGW is, így a Bombardier Q400-as flotta is a Lufthansa-csoport kezébe került. Ezeket szintén az Eurowings fogja üzemeltetni.